Etappe 26. "Familie-etappe voor jong en oud" - Stichting De Noordzee

De familie-etappe was druk bezocht door jong en oud. Met maar liefst 180 volwassenen en kinderen verzamelden we zaterdag bij Strandpaviljoen Sunseabar in Wijk aan Zee. Op naar Velsen Noord!

Een groot deel van de hoge opkomst was te danken aan Tata Steel. Niké van HR heeft haar collega’s opgetrommeld om mee te jutten en daarom waren er veel Indiase expats aanwezig. Met hun families, uiteraard. Van de schminktafel tot het bellenblazen en het afvalstruinen ertussenin zorgden zij voor een hoop enthousiasme.   

Nathalie las vorige week op nu.nl over de Beach Cleanup Tour en heeft meteen haar hele familie in beweging gezet. Samen met haar kinderen én haar ouders droegen ze hun steentje bij.

Abdul en Moamen uit Egypte vonden het nog wel meevallen met de rommel op het strand. Zij waren met een aantal collega’s van Booking.com aanwezig voor hun CARE-programma.

Toen we een enorm net onder het zand vinden, wist Meike (7) precies wat er moest gebeuren: “Als hij heel hard gas geeft én we heel diep graven, krijgen we het er wel uit!”

Helen en Marc liepen al voor de tweede dag mee en komen volgend jaar zeker terug. “En dan nemen we al onze vrienden mee!”

De dag eindigde met bellenblazers voor Strandpaviljoen Aloha Beach, met een heerlijke lunch die werd aangeboden door Gemeente Beverwijk en Velsen. En dat was niet het enige: namens deze gemeentes waren Martijn en Fons de hele dag van de partij met hun pick-ups, geweldige hulp!

– Tekst: Zita Veugen –