Etappe 4: Opvallend veel paraffine, schone jongens & meiden en de Blauwe Vlag - Stichting De Noordzee

Etappe 3 (5)Wie denkt dat het strand opruimen niet avontuurlijk is, heeft het mis. Het strandkarretje kwam bij het begin van de etappe vast te zitten, muurvast. Gelukkig bleken de jongens en meiden van Schoon Zeeland niet alleen schoon te zijn, maar ook heel sterk. Met behulp van een legerschep, een paar planken en flink wat man/vrouwkracht, kregen we het karretje gelukkig los.
133 kg afval
Na een warm ontvangst in strandpaviljoen Duinzigt, trokken deelnemers van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee vandaag met hulp van de ‘schone jongens en meiden’ en met medewerkers van De Blauwe Vlag Etappe 3 (2)van Burgh-Haamstede naar Renesse. Tijdens deze lange tocht werd er enthousiast gezocht naar afval door jong en oud , wat resulteerde in een berg van 133 kilogram aan afvalitems!

Veel paraffine
Na een welkome lunchpauze waar er ook tijd was voor een frisse duik, stond de afvaltelling op het programma. Op het zeer rustige naturistenstrand vond de groep van 22 deelnemers over 50 meter strand 83 afvalitems, waarvan plastic stukjes (33) en touwen en netten kleiner dan 50 cm Etappe 4 (7)(19) veruit de meest gevonden items waren. Bijzondere afvalvondsten tijdens de hele etappe waren vele stukjes paraffine in het getijdengebied en een metalen paal van twee meter lang.

Meer over de Blauwe Vlag
De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.