Etappe 5: In the spotlights in Ouddorp - Stichting De Noordzee

Etappe 4De etappe van vandaag startte met veel media-aandacht: RTV Rijnmond, AD Rotterdam en Omroep Zeeland. En ook niet geheel onbelangrijk, 18 deelnemers! We werden in de ochtend gastvrij ontvangen bij Beachclub ’t Gorsje, één van de MyBeach locaties van Stichting De Noordzee. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee stuurde versterking in de vorm van Piet met zijn tractor met aanhanger. Onder het genot van een lekker zonnetje liep het deelnemersteam over een erg schoon strand.
Surfkaravaan
Na ruim twee uur ploeteren door mul zand, kwam de groep aan bij Strandtent Iloon, die een heerlijke lunch aanbood. Daarna kon iedereen vol energie door met de afvaltelling. Tijdens de telling hielpen ook 15 kinderen van de Etappe 5 (9)Surfkaravaan mee. De totale hoeveelheid afval over 100 meter bedroeg 1,5 kilogram.
Roggeneieren
Het laatste deel van de etappe voerde over een enorm breed strand, waar de overgebleven deelnemers dapper doorzochten naar afvalitems. Van het schone strand is alsnog 65 kilogram aan afval opgehaald. Opvallende afvalitems vandaag waren: enkele zonnebrillen, stukjes glas, een complete tent en een plastic buis. Ook zijn er bijzondere biologische vondsten gedaan: een spons(je) en twee roggeneieren.
Ter afsluiting van de dag konden de deelnemers op uitnodiging van Beachclub ’t Gorsje een hapje komen eten. Een Etappe 4 (4)geweldig einde van de dag!