Etappe 8: Fossiele keutels en pakkingen - Stichting De Noordzee

Etappe 8 (3)De start vandaag is bij Futureland op de Maasvlakte. We gaan samen met Young Boskalis en andere vrijwilligers het nieuwste strand van Nederland opruimen, ontstaan bij de bouw van de Maasvlakte 2. Bijzondere gast is Walter Langendoen, fossielen-expert. Hij heeft op dit strand veel fossiele resten gevonden, die met het opspuiten van het zand zijn meegekomen uit de Noordzeebodem.
Hyenapoep
Ook vandaag vond Walter een aantal fossiele resten: stukjes ivoor, bot en gewei. En een stukje schildpadschild. En Etappe 8 (4)jawel: een stuk versteende hyenapoep.
Kliko
Maar we kwamen natuurlijk voor hedendaagse resten en die waren er genoeg. Vandaag veel afval uit zee: touwen, stukken net, handschoenen, jerrycans, een groot blik scheepsverf, pallets en papieren pakkingen van baggerleidingen. Aan bijzondere vondsten ontbrak het niet: een pakket Tena Lady en een kapotte kliko met duidelijke sporen van aangroei.
720 kilo
Het weer zag er een flink deel van de dag dreigend uit, maar afgezien van een kort buitje bleef het prima cleanup-weer. Om half 5 was de oogst van de dag 720kg. Een bus van Futureland haalde ons weer op voor een afsluitend drankje . Een zeer geslaagde dag met een enthousiaste groep. ’s Avonds door naar Hoek van Holland voor de volgende etappe.
Etappe 8Door: Eelco Leemans