Etappe 9: Opruimleger met een missie - Stichting De Noordzee

Vandaag de start in Hoek van Holland. Weer een prachtige zomerdag! Heerlijk om te luieren, maar zou het niet te warm zijn om het strand schoon te maken, vroeg ik me af? Hebben de mensen wel zin om vandaag schoon te maken of gaan ze liever in ’t zonnetje zitten met een drankje? Zou het strand niet te druk zijn om te kunnen schoonmaken? Al om 9.00 uur ‘s ochtends hadden de eerste zonaanbidders een plekje op het strand weten te bemachtigen..

Ondanks het warme weer, het zomervakantiegevoel en de drukte op het strand mochten we een fanatieke groep van 70 mensen ontvangen! Zij waren niet bezorgd, ze waren voorbereid en klaar om het strand op te gaan. Veel deelnemers van vorig jaar zijn terugkomen en verbaasden zich over de grote opkomst. Zoals één van de journalisten opmerkte “Je hebt je opruimleger klaar staan, zeg!”

Na iedereen bewapend te hebben met vuilniszakken, grijpers en handschoenen, gingen we van start. We kregen veel aandacht en vragen van nieuwsgierige strandbezoekers. “Wat doen jullie nu precies?” Ook de deelnemers legden enthousiast uit waar we mee bezig waren, een grote beach cleanup, maar ook dat kopje koffie bij de strandtent, dat biertje en de rit terug met een Connexxion bus werden vermeld. We kregen veel support van de strandbezoekers. Erg leuk!

De deelnemersgroep was divers. Jonge gezinnen, stellen, vriendinnen van jong tot oud en mensen die alleen kwamen en aanhaakten bij anderen. Tegelijkertijd was er eenheid en toewijding, wat mooi is om als team op te merken. Iedereen wilde grondig gaan schoonmaken en de etappe tot het eind meelopen. Er zijn netten uitgegraven en kleine kinderen werden op de schouder meegedragen. Er werd veel gekletst met elkaar omdat iedereen gebonden was door dezelfde missie: dat strand moet schoon vandaag!

We eindigden in Monster, moe, voldaan, klaar voor een drankje en daarna de bus in terug naar huis. Het was een goeie dag! Dankjulliewel deelnemers van jong tot oud, sponsors, steunende strandbezoekers en onze eigen crew! De buit van vandaag: 250 kilo! Op een strand dat ook machinaal wordt schoongemaakt, bepaald geen slecht werk.

Gekke dingen die we vonden waren onder andere een konijnenpoot en niet-kapotte gloeilamp. Hoe is deze lamp heel gebleven?

 

Fotoverslag etappe 9