Doe mee met de Beach Cleanup in Scheveningen! - Stichting De Noordzee

Wat gaan we doen?

Boskalis Beach Cleanup Tour
Beeld door: Lize Kraan

Op vrijdag 12 mei ruimen we samen met TrashUre hunt, de Indiase ambassade (op dit moment voorzitter van de G20), de top van het ministerie van I&W én de Gemeente Den Haag het strand van Scheveningen op. We slaan de handen ineen om het strand te ontdoen van afval. En dit doen we niet alleen: in alle (gast)landen van de G20 worden er in mei strandopruimactiviteiten georganiseerd. Hiermee willen we aandacht vragen voor het belang van het voorkomen en het opruimen van afval. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze unieke actie, dus wees er op tijd bij!

Na afloop doen we gezamenlijk een drankje en bekijken we de resultaten. Ook is er de gelegenheid om het TrashureHunt museum te bekijken en zijn we vanuit Stichting De Noordzee aanwezig met mooie strandvondsten en verhalen over dieren. Daar wil je toch bij zijn!

Waarom moet je meedoen?

20220911_130713
Beeld door: Trashure Hunt

Met meer mensen, kunnen we meer afval opruimen en duidelijk maken dat afval niet op het strand thuishoort! Laat dus samen met ons zien hoe belangrijk het is om te zorgen voor onze prachtige Noordzee en haar stranden, maar ook voor álle oceanen. Dus meld je aan! Op basis van je aanmelding ontvang je alle benodigde informatie. Let op: er zijn beperkt plekken beschikbaar!

Ook zullen er hoogwaardigheidsbekleders van de Indiase ambassade, het Ministerie van I&W en de Gemeente Den Haag aanwezig zijn om te helpen. We gaan dus met een mooie groep het strand op.

Programma

Datum: Vrijdag 12 mei.

Locatie: De Pier van Scheveningen, in Den Haag.

  • 15.15: Ontvangst koffie/thee.
  • 15.30: Welkom en uitleg.
  • 15.45: Aan de slag!
  • 17.15: Terugkomst met drankje en bekendmaking resultaten en mogelijkheid om het TrashUre Hunt museum te bezoeken.
  • 18.00: Afsluiting.

De Cleanup vindt plaats onder leiding van Trashure Hunt en Stichting De Noordzee.