Geef de Noordzee een stem! - Stichting De Noordzee

Vandaag lanceert Stichting De Noordzee een nieuwe website: www.noordzee.nl/geefjestem. Op deze site is informatie te vinden over 10 bijzondere gebieden op de Noordzee, in woord én beeld. De website roept bezoekers op de Noordzee een stem te geven in politiek Den Haag, want de bijzondere gebieden moeten zo snel mogelijk beschermd worden.

De Noordzee is een bijzonder natuurgebied dat bescherming verdient. Al jaren is bekend welke gebieden Nederland aan wil melden onder Natura 2000. Helaas is de overheid liever lui dan moe. Vóór 1 september moest onze overheid gebieden aanmelden bij Europa. Deze deadline is echter stilletjes verschoven naar 1 januari 2009.
Bovendien wil Nederland, naast delen van de Kustzee, maar drie gebieden op volle zee beschermen. Volgens Stichting De Noordzee is dit onvoldoende: “zowel voor het beschermen van de Noordzee, als voor het voldoen aan de internationale verplichtingen die Nederland heeft,” aldus Sytske van den Akker, projectleider mariene ecologie. “De Nederlandse overheid heeft zich zelf via internationale afspraken aan het beschermen van gebieden op zee gecommiteerd. Internationaal moeten de gebieden een samenhangend netwerk gaan vormen. De gebieden die Nederland nu wil aanwijzen vormen nog niet zo’n netwerk.”
Op de ‘geefjestem’-site roept Stichting De Noordzee iedereen op de bewoners van de zee een handje te helpen door Den Haag te laten weten dat beschermde gebieden op de Noordzee belangrijk zijn. De website neemt de bezoekers bovendien mee naar de 10 gebieden met extra bijzondere natuur. De Noordzee is ver weg en moeilijk bereikbaar, waardoor weinig mensen kunnen genieten van het natuurschoon. In woord, foto en video worden de onzichtbare gebieden en haar bewoners getoond.
Help mee! Laat weten dat natuurgebieden op zee nú beschermd moeten worden. Ga naar www.noordzee.nl/geefjestem en geef de Noordzee een stem in politiek Den Haag.