Goede VIS-initiatief 2009: vijf ondernemers genomineerd - Stichting De Noordzee

De vijf genomineerden van het Goede VIS-initiatief 2009 zijn bekend. Stichting De Noordzee, Stichting DOEN en het vakblad Vis in Bedrijf organiseren de wedstrijd om ondernemers op het gebied van duurzame vis aan te moedigen. Op www.goedevis.nl kan vanaf vandaag tot 30 september gestemd worden op de beste Goede VIS-ondernemer. De winnaar ontvangt een dag professionele ondersteuning binnen het werkveld.
Het Goede VIS-initiatief 2009 is voor ondernemers die een bijzondere inspanning leveren op het gebied van duurzame vis. De ondernemer is een koploper die laat zien waar de vis vandaan komt en die ervoor zorgt dat consumenten kunnen genieten van duurzame vis. De ondernemer maakt serieus werk van verduurzaming en staat voor zijn verhaal!
De vakjury – bestaande uit Jeffrey Prins (Stichting DOEN), Marloes Kraan (Productschap Vis), Tammo Bult (IMARES), Jeroen den Blijker (Trouw) en Christien Absil (Stichting De Noordzee) – heeft vijf ondernemers genomineerd:
Vereniging Handlijnvisserij
Als je het vereniginglabel van Beroepsmatige Handlijnvissers op zeebaars ziet, weet je als consument dat de vis met de hengel vanaf een kleine en dus energiezuinige boot is gevangen.
VOF: vissers
Pieter en Cor testen of de pulskor zijn ecologische belofte waarmaakt, want in dat geval biedt het perspectief voor een belangrijk deel van de Nederlandse vloot!
Motshagen: visdetaillist
Met de eerste VISwijzer in 2004 is Ron als állereerste visdetaillist begonnen met informatie verstrekken over mogelijke schade van visproducten op natuur en milieu.
Fishes: vishandel
Fishes is één van de allereerste vishandels wereldwijd die duurzame MSC gecertificeerde vis verkoopt. In Nederland levert Fishes maar liefst 50% van alle MSC-producten!
Umoja: restaurant
Met zijn Amsterdamse UMOJA heeft Frank het eerste duurzame restaurant van Nederland, dat klimaatneutraal onderneemt én bovendien kiest voor biologische producten.
Ga naar www.goedevis.nl en stem op het beste Goede VIS-initiatief 2009. Stemmers maken kans op gratis toegangskaarten voor de film Wild Ocean, die in oktober bij het Omniversum in première gaat. Per persoon mag één stem uitgebracht worden. De winnaar van het Goed VIS-initiatief wordt eind september bekend gemaakt.