Green Blue Conferentie: Hoe je milieubewust vaart én geld verdient - Stichting De Noordzee

Gisteren was in Londen ‘The Green Blue Conference’. Een conferentie over de voordelen van een duurzame recreatievaart, voor de natuur én voor je portemonnee. Samen met communicatie stagiaire Femke, heb ik vanuit het project Ogen & Oren de conferentie bijgewoond.
London by night
Na 6 uur duurzaam reizen – trein in, trein uit – komen we dinsdagavond om 21.00 aan in ons hotel. Klaar om onder de wol kruipen, maar… we zijn niet wekelijks in Londen dus even opfrissen en op stap! The London Tower, Big Ben, Covent Garden én een echte Engelse pub: ‘been there, done it’ in minder dan drie uur tijd.
De conferentie
Woensdag is gevuld met presentaties. Van de bekende tips voor het verlagen van je voetafdruk tot inspirerende praatjes. Zo gebruikt Sir Keith Mills (directeur Team Origin – Olympische Spelen) de zeilsport als symbool voor windmolens: “With using the forces of nature, we can win the olympics ánd our battle againts climate change!”
Netwerken
Tijdens de lunch en koffiepauze wordt er flink genetwerkt. Hoe dat gaat? In zo min mogelijk tijd spreek je zoveel mogelijk mensen aan. Degene die aan het eind van de dag de meeste ‘business cards’ heeft verzameld, is de winnaar 🙂 Geen hoofdprijs voor ons, wel een paar interessante contacten opgedaan, waaronder medewerkers van de Green Blue.
Green Blue
De Green Blue is een samenwerkingsverband tussen de Royal Yachting Association en de British Marine Federation. De organisatie geeft praktische adviezen aan de recreatievaart sector, over hoe je verantwoord omgaat met de natuur. Er is flink wat overlap in ons werk: afval, wildlife en uiteraard schoner varen. Al met al genoeg inspiratie voor Femke en mij om aan de slag te gaan met de plannen voor Ogen & Oren 2010!