Haaien redden in Vinkeveen - Stichting De Noordzee

Komende zondag, 12 oktober, organiseert Scuba-Academie samen met Shark Alliance, Stichting De Noordzee, Wereld Natuurfonds en Coral Reef Care op Zandeiland 4 in Vinkeveen een haaienspeurtocht.
Aanleiding voor deze dag is de Europese Week van de Haai die van 11 tot en met 18 oktober wordt georganiseerd door de Shark Alliance, een wereldwijde organisatie die aandacht vraagt voor het haaienleed in de wereld.
Hoofdonderdeel van de speurtocht en de week van de haai is een petitie die aangeboden zal worden aan minister Verburg om de regering op te roepen werk te maken van een Europees Haaienplan. Dit ‘Community Plan of Action for Sharks’ is het langverwachte plan om het beheer en de bescherming van haaien en roggen in de EU te verbeteren. In het actieplan worden maatregelen voorgesteld voor schepen die in Europese wateren vissen maar ook voor vissersschepen die daarbuiten onder een vlag van de lidstaat varen. Het actieplan kan er voor zorgen dat er eindelijk betere vangstquota voor haaien komen, een effectief verbod op ontvinnen wordt ingesteld en bedreigde haaiensoorten beschermd worden. De Europese Commisie verwacht het plan in december af te ronden waarna het voor ratificatie naar de ministerraad en het Europees Parlement gestuurd wordt
Elke gebrevetteerde duiker kan vanaf 13 uur meedoen aan de speurtocht. Voor de deelnemers zijn mooie prijzen te winnen!