Help mee om de Noordzeekust afvalvrij te maken - Stichting De Noordzee

Interview Floris van Hest – RTL Live

Nu het bijna lente is en het zonnetje steeds meer begint te kriebelen, gaan we ook weer lekker naar buiten. Bijvoorbeeld naar het strand. De deelnemers van de Postcode Loterij steunen tientallen goede doelen die zich inzetten voor onze natuur. En daar is de Stichting Noordzee er één van! 

De Noordzeekust is natuurlijk prachtig, maar ieder jaar laten strandgasten weer kilo’s afval achter. En dat is vervelend voor de badgasten, maar vooral ook heel schadelijk voor de natuur. Stichting de Noordzee doet daar wat aan en struint samen met ruim 2000 vrijwilligers de Noordzee kust af.

In de zomer van 2017 zal Stichting De Noordzee samen met een groep vrijwilligers de héle Noordzeekust afvalvrij maken tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour. Er zal een team vrijwilligers starten op Schiermonnikoog (noord) en in Cadzand (zuid). Twee weken later ontmoeten de teams elkaar in Zandvoort. Per etappe lopen ze zo’n 10 kilometer, waarbij ze zoveel mogelijk afval van het strand opruimen. Ze doen dit om te laten zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt.

Vanaf 9 mei kunnen vrijwilligers zich weer aanmelden voor de jaarlijkse Noordzeekust schoonmaakactie. Kijk voor meer informatie op beachcleanuptour.nl.