Kom 8 juni naar de opening van MyBeach in Noordwijk - Stichting De Noordzee

Aanstaande woensdag 8 juni, op Wereld Oceanen Dag, is het zover: de lancering van het eerste MyBeach in Noordwijk, een afvalvrije zone op het strand. Het is voor het eerst in Nederland dat bezoekers er zelf voor gaan zorgen dat het strand schoon blijft. Met MyBeach wil Stichting De Noordzee de hoeveelheid afval in zee en op het strand terugdringen.
Het motto van MyBeach is: Opruimen? Doe Het Zelf! Voor de strandbezoekers is het een kleine moeite, met een groot effect: want wie geniet er niet van een mooi & schoon strand? Ook de natuur profiteert: nu nog gaan wereldwijd ruim 1 miljoen zeedieren per jaar dood aan de gevolgen van afval.
Noordwijk is de eerste gemeente van Nederland die meedoet aan MyBeach. MyBeach is te herkennen aan opvallende elementen van gerecycled steigerhout, zoals letters en kliko omhulsels. Er worden in Noordwijk twee MyBeaches ingericht, één aan de zuidkant (paviljoen Take 2) en één ten noorden (paviljoen Buitengewoon) van het strand. Welke gemeente volgt?
Opening 8 juni: Schrijf je nu in!
Iedereen wordt opgeroepen om ‘s middags mee te helpen met een beach clean up, om zo het stuk strand gereed te maken als MyBeach. Hierna worden met alle deelnemers de letters MY op het strand gevormd, een letterlijke omarming van het strand. Tijdens de officiële opening zal Bioloog Freek Vonk, bekend van De Wereld Draait Door, vertellen over Noordzeedieren en de gevolgen van afval. Alle deelnemers krijgen een poloshirt van Gaastra.
Programma 8 juni
11.30 – 13.00 Educatief onderdeel op het strand met de Noordwijkse School
13.00 – 13.30 Inschrijving middagprogramma
13.30 – 14.30 Beach clean up met kinderen en volwassenen
14.30 – 15.15 Fotomoment: letters MY op het strand vormen met alle deelnemers
15.15 – 15.40 Officiële opening met Freek Vonk (bioloog), Leendert de Lange (wethouder Noordwijk) & Eelco Leemans (directeur Stichting De Noordzee)
15.40 – 16.00 Proosten op het allereerste MyBeach
16.00 Afterparty bij Paviljoen Buitengewoon (Zeereep 103, afrit 21)
Locatie: Paviljoen Take2, Koningin Astrid Boulevard 101 (afrit 1), Noordwijk
Meer informatie en inschrijven: noordzee.nl/mybeach
Ben jij vóór meer MyBeaches op de Nederlandse kust? Word follower
MyBeach is een initiatief van Stichting De Noordzee en wordt ondersteund door Gaastra, Nederland Schoon, gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing.