Land in zicht! #expeditie #doggersbank - Stichting De Noordzee

Na negen dagen op zee is het avontuur dan toch echt voorbij.
Door de harde wind waren we gisteravond al terug in Scheveningen. Maar de expeditie was nog niet aflopen, want vanochtend stapte een cameracrew en reporter op de boot die de laatste duik van de expeditie zouden filmen. Deze duik was vlak voor de haven van Scheveningen dus het was een kleine moeite om daar een laatste duik te doen.
Het weer was ideaal vandaag, weinig wind en de zon scheen lekker, dit weer hadden wij de hele week wel kunnen gebruiken!
Een laatste poging om nog een monster te nemen mocht echter niet baten aangezien er te weinig stroom stond. Dit was het dilemma van de hele expeditie natuurlijk, goed duikweer is slecht monster weer. Toch zijn wij erg tevreden over het aantal monsters dat wij de hebben kunnen nemen tijdens de expeditie.
Toen wij na de duik terug voeren naar de haven was daar het moment waar veel expeditieleden op hadden gewacht, de hereniging met vrouw, vriendin en/of kinderen. De kade stond vol met mensen, en deze werden vervolgens hartelijk aan boord ontvangen met koffie en taart. Hierna werden de aanwezigen getrakteerd op een presentatie waarin alle bevindingen gepresenteerd werden waaronder prachtige onderwater beelden.
De expeditie is voorbij, maar voor dit houdt niet in dat het werk ook klaar is. Beeldmateriaal moet worden bekeken en bewerkt, meegenomen beestjes moeten worden geïdentificeerd en onze monsters moeten worden onderzocht. Genoeg te doen dus!
We zijn nu een hele gave ervaring rijker. Het ‘bruinvis spotten’ aan het begin van de reis was even doorbijten maar we kunnen terug kijken op een gezellige, interessante en nuttige reis!

Lars en Nils

 
Bekijk het achtergrond verhaal en de andere blogs hier.
Bekijk hier de Expedtie Doggersbank 2012 blogs van alle deelnemers