Mosselen nog lekkerder door MSC-keurmerk - Stichting De Noordzee

Dit seizoen smaken de mosselen nóg lekkerder, want de Nederlandse mosselkwekers (van Producentenorganisatie mosselcultuur) hebben het MSC-keurmerk behaald. Dat maakte MSC vandaag bekend.
MSC (Marine Stewardship Council) is het wereldwijde onafhankelijke keurmerk voor duurzaam gevangen vis, te herkennen aan het blauwe logo.
De Nederlandse mosselzaadvisserij en -kweek vinden plaats in de Waddenzee en de Zeeuwse Delta. In totaal zijn 65 schepen actief. Het mosselzaad wordt opgevist of met zogenaamde mosselzaadinvanginstallaties ingevangen. Vervolgens wordt het zaad overgebracht naar kweekpercelen waar het uitgroeit tot consumptiemossel.
Dus kijk in de schappen voortaan naar deze MSC-gecertificeerde mosselen! Het Nederlandse mosselseizoen loopt van juli tot april.
Meer info over MSC en de certificering: www.msc.org/nl