Stichting de Noordzee

National Geographic Beach Cleanup

Op zondag 24 juni kan je meedoen met de National Geographic Beach Cleanup, georganiseerd door Stichting De Noordzee. Er zijn twee locaties, met elk twee routes: je kunt meedoen in Scheveningen óf Zandvoort. Vanuit elk startpunt kan je kiezen voor een kortere of een langere etappe. Je kunt je voor één van de vier routes inschrijven.

Startlocatie: Strandpaviljoen Buiten, Scheveningen
-Zeehond-etappe, 3 km (geschikt voor families met kinderen)
-Jan van Gent-etappe, 6 km (geschikt voor iedereen, maar iets te lang voor kinderen)

Startlocatie: Strandpaviljoen Ahoi, Zandvoort
-Bultrug-etappe, 10 km (etappe voor echte diehards)
-Hondshaai-etappe, 5 km (geschikt voor iedereen, kinderen vanaf 10/12 jaar)

Je wordt begeleid door een team van Stichting De Noordzee, dat onderweg kan vertellen over het afval dat je op het strand vindt.

Hoe ziet de dag eruit?

Op alle locaties word je om 10u verwacht en krijg je van ons koffie/thee of iets fris. Vervolgens leggen we uit wat we gaan doen en hoe de dag eruitziet. Na ontvangst rijden we met bussen naar de vier beginlocaties op het strand. Vanaf daar lopen we al opruimend terug naar het strandpaviljoen waar we ’s ochtends zijn begonnen.

Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk afval op te ruimen. Rond 13u pauzeren we op het strand en is er tijd om te lunchen. Neem wel je eigen lunch van huis mee! Na de lunch vervolgen we onze weg. Zodra we bij het paviljoen zijn aangekomen krijg je van ons weer een drankje en laten we je weten hoeveel kilo we samen hebben opgeruimd.

Doe je ook mee? Schrijf je dan nu in voor één van de etappes en maak het strand afvalvrij!

Bijzonderheden

Actrice Hanna Verboom, YouTuber Wouter van der Vaart en plastic soup surfer Merijn Tinga lopen als ambassadeurs van de campagnemaand voorop tijdens de Hondshaai-route in Zandvoort. Tinga, die plasticvervuiling eerder aan de kaak stelde door meer dan duizend kilometer over de Rijn te suppen, laat met de ingezamelde plastic flesjes een nieuw hoogwaardig surfboard printen. Van het overige plastic afval laat National Geographic een kunstwerk maken, waardoor het probleem ook na de campagnemaand onder de aandacht blijft. 

Hier inschrijven
Scheveningen: Zeehond-etappe (3km)
Scheveningen: Jan van Gent-etappe (6km)

Zandvoort: Bultrug-etappe (10km)
Zandvoort: Hondshaai-etappe (5km)

Vaker meedoen?
Van 1 t/m 15 augustus organiseert Stichting De Noordzee de jaarlijkse Boskalis Beach Cleanup Tour.
In 15 dagen ruimen we zoveel mogelijk afval op langs de héle Noordzeekust: van Cadzand tot Schiermonnikoog.
Meld je hier aan voor een van de 30 etappes