Natuur- en milieuorganisaties opgelucht dat Natuurherstelwet doorgaat - Stichting De Noordzee

Volgens de organisaties is de wet essentieel om het verlies van biodiversiteit te stoppen en om duurzame voedselvoorziening voor de toekomst zeker te stellen. Met dit groene licht van het Europees Parlement kan er echt werk worden gemaakt van natuurherstel in de Noordzee en in heel Europa.

Ewout van Galen, Hoofd Programma’s bij Stichting De Noordzee: “Wat een geweldig nieuws. Dit is een overwinning voor de prachtige Noordzeenatuur. De natuur in zee is cruciaal voor onze voedselzekerheid, onze economie en in de strijd tegen klimaatverandering. Daarom moeten we de biodiversiteit in de Noordzee beschermen én herstellen. Fantastisch dat de natuurherstelwet is aangenomen door het Europese Parlement. Dit is een essentiële stap richting een gezonde en duurzame Noordzee.”

Groene en gezonde toekomst

De natuurorganisaties vinden het meer dan terecht dat het Europees Parlement uiteindelijk heeft gekozen voor een groene en gezonde toekomst. Gezonde ecosystemen maken het land en de zee beter bestand tegen klimaatverandering. Als de natuur gezond is en een stootje kan hebben, ontstaat ook in Nederland weer ruimte voor nieuwe bedrijvigheid en de bijbehorende ontwikkeling.

Breed draagvlak voor natuurherstelwet

De steun in de samenleving voor een Europese Natuurherstelwet is groot. Eerder spraken meer dan 100 grote bedrijven, 7.000 wetenschappers, honderden Nederlandse ambtenaren, de windindustrie en bijna 1 miljoen burgers zich uit vóór een natuurherstelwet.

euo–oceana-carlos-minguell-20170819_farne-islands_6801_36570984061_o

7 mythes over Europese Natuurherstelwet ontkracht

Deze maand wordt in Brussel gestemd over het voorstel voor een Europese Natuurherstelwet. Die is bedoeld om na decennia van biodiversiteitsverlies…