Het Noordzeebanket - Stichting De Noordzee
https://www.youtube.com/embed/vvRIOXse7oY

Deze embed wordt niet getoond, omdat je geen toestemming hebt gegeven voor het gebruik van niet-functionele cookies. Alsnog akkoord?

De (on)smakelijke kanten van de zee

Ons Noordzeebanket is een heerlijk zeebanket met een belangrijke boodschap. Want ons grootste natuurgebied met haar rijke zeeleven, prachtige onderwaternatuur en fijne eindeloze stranden staat onder druk.

De zee wordt bedreigd door verkeerd gebruik, gebrek aan samenwerking, vervuiling en klimaatverandering.

Zo is slechts 0.3% van de Noordzeebodem echt beschermd. Warmt de Noordzee veel sneller op dan andere zeeën. En liggen er gemiddeld 339 stukjes afval per 100 meter strand.

Met het Noordzeebanket zetten we deze problemen op de kaart én dragen we de oplossingen aan.

De gebroken schelp symboliseert het onderwaterleven dat bedreigd wordt. Het plastic flesje staat voor al het afval dat in de Noordzee terechtkomt. Het containerschip symboliseert de zeevaart, die de onderwaternatuur verstoort. Tot slot staat de meeuw voor een mooie toekomst voor ál het zeeleven. Waarbij menselijk gebruik en de natuur met elkaar in balans zijn.

Wij komen op voor de Noordzee

euo–oceana-juan-cuetos-20170819_newcastle27_5651_35900369273_o
Beeld door: © OCEANA | Juan Cuetos

Daarom komen wij al 40 jaar op voor onze heerlijke zee. Wij geven de Noordzee een stem. Zo versterken we de natuur door het uitzetten van oesterriffen in windparken, ruimen we ieder jaar de héle Noordzeekust op en zetten we de zee hoog op de politieke agenda met het Noordzeeakkoord.

Help lekker mee en bestel het Noordzeebanket

Een Noordzeebanket kost 17,50 euro inclusief verzendkosten. Per Noordzeebanket komt 4 euro ten goede aan Stichting De Noordzee. Begin december wordt jouw banket verzonden. De Noordzeebanketten zijn slechts in beperkte oplage beschikbaar.

Mocht je daarnaast  een extra donatie aan ons willen doen, stellen we dat heel erg op prijs! Wil je meer weten over de ingrediënten? Kijk dan hier.

Update: Oh jee, tijdelijk uitverkocht

Geweldig hoeveel bestellingen we binnen hebben gekregen. We zijn trots dat jullie zo enthousiast zijn over het Noordzeebanket. Helaas zijn we daardoor voor nu helemaal uitverkocht. We gaan snel kijken wanneer we een nieuwe voorraad klaar kunnen hebben. Laat hieronder je gegevens achter, dan krijg je als eerste een mailtje zodra je het Noordzeebanket weer kunt bestellen.