Ondernemers: doe mee met de wedstrijd Goed VISinitiatief 2009 - Stichting De Noordzee

Nederlandse ondernemers in visketen, van visser tot verwerker, van groothandelaar tot restaurant: zet u zich in op het gebied van duurzame vis? Doe dan mee met de wedstrijd ‘Goed VIS initiatief 2009’. Zo kunt u uw bijdrage aan een duurzame wereld meer bekendheid geven. En misschien wel de prijs winnen, die er voor zorgt dat uw initiatief nog beter wordt. Vul voor dinsdag 30 juni 2009 het (onderstaande) wedstrijdformulier in.

Ondernemers zijn bezig met allerlei projecten op het gebied van duurzame vis. Stichting DOEN, het vakblad Vis in Bedrijf en Stichting De Noordzee willen deze ontwikkelingen aanmoedigen en organiseren daarom een wedstrijd. Zo willen zij partijen die werk maken van verduurzaming binnen de Nederlandse visketen belonen. De genomineerden en de winnaar zullen profiteren van media-aandacht. De winnaar ontvangt bovendien een dag professionele coaching/ ondersteuning op een gebied, waar de winnaar hulp kan gebruiken.
Het Goed VIS-initiatief 2009 is een initiatief dat een bijzondere inspanning levert op het gebied van duurzame vis. De ondernemer is een koploper die laat zien waar de vis vandaan komt en wie er voor zorgt dat consumenten kunnen genieten van die duurzame vis. De ondernemer maakt serieus werk van verduurzaming en staat voor zijn verhaal!
Wie mag er mee doen?
Het Goed VIS-initiatief 2009 is een initiatief voor alle ondernemers die een bijzondere inspanning leveren op het gebied van duurzame vis, zoals:
– Nederlandse ondernemers in de visserij en de viskweek
– Nederlandse ondernemers in de visketen, zoals handel, supermarkten, visdetaillisten en restaurants
– Samenwerkingsverbanden van ondernemers
U kunt meedoen door het wedstrijdformulier in te vullen. Deze staat onderaan de pagina en is tevens te vinden op www.goedevis.nl/wedstrijd2009. De inschrijving sluit op dinsdag 30 juni 2009 om 17.00 uur. Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden. Ook anderen kunnen initiatieven van ondernemers aanmelden door het formulier in te vullen.
En dan?
De vakjury kiest maximaal vijf genomineerden uit de inzendingen. Deze vijf worden 3 augustus bekend gemaakt en komen op www.goedevis.nl te staan. Bezoekers van de website kunnen vervolgens stemmen. Ook Vis in Bedrijf zal op haar website aandacht besteden aan de genomineerden en bezoekers oproepen te stemmen via www.goedevis.nl.
De winnaar wordt eind september bekend gemaakt. De vakjury en het publiek bepalen ieder voor 50% de uiteindelijke winnaar.
De vakjury bestaat uit:
– Jeffrey Prins, Stichting DOEN
– Marloes Kraan, Productschap Vis, beleidsmedewerker verantwoorde vis
– Tammo Bult, onderzoeker IMARES
– Jeroen den Blijker, journalist Trouw, schrijft over visserij en duurzaamheid
– Christien Absil, Stichting De Noordzee, visserijexpert