Opening Boskalis Beach Cleanup Tour op 1 augustus - Stichting De Noordzee

Het is bijna zover. Nog twee dagen en dan gaat de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee van start. Op 1 augustus vindt de aftrap plaats bij strandpaviljoen Moio Beach in Cadzand. Vanaf dat moment gaat het team van Stichting De Noordzee, met hulp van zoveel mogelijk vrijwilligers, in 31 dagen ruim 350 km strand schoonmaken. Op 31 augustus eindigen we op Schiermonnikoog. Het openingsprogramma op 1 augustus ziet er als volgt uit:

10.00 Ontvangst koffie/thee, aangeboden door Moio Beach
10.15 Start presentatie voor de deelnemers aan de etappe
  Daarna vuilniszakken uitdelen, klaarmaken om het strand op te gaan
11.00 Start officiële opening van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2014
  Voorzien van feestelijke begeleiding door ‘What is Happening Here‘ en acteur Mingus Dagelet
  Toespraak Eelco Leemans, directeur Stichting De Noordzee
  Toespraak wethouder Ploegaert van gemeente Sluis
11.15 Muzikaal intermezzo: première van de tour song
11.20 Warming up door een fitnessinstructeur  
11.30 Opstelling op het strand, officiële lint-doorknip-moment
11.40 Start 100 meter telling: 100 wordt meter hélemaal goed schoongemaakt en er wordt geteld wat er gevonden wordt.
12.00 Vertrek tour-deelnemers voor de eerste etappe

 

Meehelpen?

Eindscherm filmpje_JPEGHoe meer mensen ons helpen, hoe schoner de stranden en de zee. In het etappe overzicht op onze website kun je precies zien waar we op welke dag in augustus zijn. Schrijf je hier in voor een etappe. Gemiddeld leggen het team van De Noordzee en de deelnemers 10 kilometer per dag af. We verzamelen elke dag om 10.00 uur in een strandpaviljoen. Een aantal etappes organiseren we in samenwerking met andere organisaties en er zijn af en toe speciale activiteiten voor de deelnemers, of er wordt bijvoorbeeld een lunch gesponsord.

Waarom is een schoon strand belangrijk?

Ons strand grenst aan ons grootste natuurgebied: de Noordzee. Afval in zee – met name plastic – is een groot probleem. Zeedieren zoals vogels, zeezoogdieren en vissen, zien het afval voor voedsel aan of raken erin verstrikt. Stichting De Noordzee vraagt hier aandacht voor en pakt het probleem bij de bron aan. Lees meer.

Sponsoren en partners

Uiteraard met heel veel dank aan onze sponsoren: Boskalis, NPL, Adessium Foundation, Fonds 1818, Bek en Verburg, Stichting Nederland Schoon, Imtech, Gravin van Bylandt Stichting, Interface en Plus. Zie hier het volledig overzicht van al onze partners.