Ivonne de Jongh - Stichting De Noordzee
Pasfoto Ivonne

Ivonne de Jongh

Managementassistente

Als ik voor de Noordzee sta voel ik mij klein en nietig. Ik besef mij dat ik voor de zee als een zandkorrel ben, om te overspoelen of mee te nemen de diepte in. Ik word er stil van. Groot respect voor de onmetelijkheid en schoonheid van de Noordzee vult mij.

Als kind was de zee een speelmaatje, golfjes om overheen te springen en cadeautjes die in het zand lagen te wachten tot ik ze opraapte.

Nu is de zee de brenger van vertier en spanning voor mijn kinderen. Krabjes vangen aan de Brouwersdam en kastelen bouwen en ballen op de stranden van Katwijk of Wijk aan Zee.

Anderen vertelden mij over de manier waarop wij mensen omgaan met de Noordzee en het Noordzeestrand. We gebruiken de Noordzee zoals we alles gebruiken. Dit gaat ten kostte van de natuur. Wat te doen? Wat kan een individu hier aan veranderen? Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. De Stichting De Noordzee kan echt iets voor de Noordzee en al haar bewoners betekenen en haar toekomst ten positieve veranderen. Ik ben blij dat ik nu bij de Stichting De Noordzee werk als managementassistente en zo ook mijn steentje kan bijdragen aan een natuurlijke Noordzee.