Marijke Boonstra Projectleider Schone ZeeMarijke Boonstra - Stichting De Noordzee
Marijke

Marijke Boonstra

Senior Projectleider Schone Zee

Geboren in Den Helder als dochter van een marineofficier, heeft de zee altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. De zee zit letterlijk in mijn bloed. Mijn vader vertelde altijd prachtige verhalen over het varen op zee en duiken die hij overal ter wereld maakte. Op onze zolder stond een grote kast met een verzameling van diverse gevonden schelpen, ik keek er graag naar. Mijn wens is dat we deze verhalen kunnen blijven vertellen en daarom zet ik mij met hart en ziel in voor een schone en gezonde Noordzee.

Voorheen werkte ik jaren als milieuadviseur bij Royal HaskoningDHV en adviseerde bedrijven op milieu- en duurzaamheidsbeleid. Sinds 2016 werk ik als projectleider Schone Zee en strand- en rivierafval expert. Regelmatig ben ik aan het strand te vinden gewapend met een klipboord en vuilniszak om het afvalprobleem in kaart te brengen. Inmiddels heb ik een eigen verzameling van allerlei strandvondsten en vooral veel plastic afval. Afval in zee is een bedreiging voor het zeeleven.

Als projectleider zet ik mij in om de instroom van afval te stoppen. Met verschillende projecten zorgen we ervoor dat de vervuiling van de Noordzee hoog op de maatschappelijke en politieke agenda staat, pleiten we voor invoering van effectief nationaal-en internationaal beleid en werken we samen met verschillende partners en bedrijven aan concrete oplossingen.

Artikelen van Marijke Boonstra