Noor Buur - Stichting De Noordzee
Noor Buur

Noor Buur

Hoofd programma's

Ik ben opgegroeid aan de Noord-Hollandse kust. Als baby ontwikkelde ik al een fascinatie voor zee en zand door het zo veel mogelijk op te eten. Nog steeds breng ik – inmiddels met mijn eigen 2 dochters – de zomers door in Egmond aan Zee, in het strandhuisje dat binnen mijn familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Mijn liefde voor de kust en de Noordzee zit dus in mijn DNA!

Ik wil graag bijdragen aan positieve verandering, omdat ik denk dat dat hard nodig is. Dat bracht me inmiddels op meerdere plekken en banen. In 2017 ben ik gaan ondernemen als cofounder van het bedrijf Unwaste – een startup in de circulaire economie.

In het werken voor Stichting De Noordzee ben ik me meer dan ooit gaan realiseren hoeveel ontzag en verwondering ik heb voor natuur en de immense kracht van de zee. En juist daarom vind ik het zo onverkropbaar dat de staat van de Noordzeenatuur achteruit holt. Dit wakkert bij mij een vuur aan, en energie en ambitie om méér bij te dragen aan de wezenlijke bescherming van onze Noordzee.

Een verlangen om ‘impact te maken’ is een rode draad door mijn eerdere werkervaring binnen de internationale samenwerking, binnen de rijksoverheid en bij het oprichten van een impact-startup. Nergens voelt die impact tastbaarder dan hier. Aan de inhoudelijke gedrevenheid van al mijn collega’s en de directe impact van ons werk heb ik echt mijn hoofd en hart verpand!