Pieter Hendrikse wandelt gehéle Noordzeekust op eigen initiatief - Stichting De Noordzee

Zondag 19 maart 2017 om 12.00 uur start Pieter Hendrikse in ’t Zwin zijn wandeling langs de gehéle Noordzeekust. Vol passie en ambitie zal hij de wandeling – genaamd ‘Stand van het Strand’ – maken om op zaterdag 8 april te finishen op Schiermonnikoog.

Persoonlijk initiatief

‘Stand van het Strand’ is een persoonlijk initiatief van Pieter Hendrikse: “Mijn passie voor de zee en het strand hebben mij op het idee gebracht om een unieke zelfbedachte wandeltocht langs de gehele Nederlandse kust te ondernemen!

Pieter start in ’t Zwin in Zeeuws-Vlaanderen en vervolgt zijn route over het strand naar het noorden met een finish op Schiermonnikoog. Iedere dag zal hij tussen de 20 en 25 kilometer wandelen over het strand, soms in gezelschap van familie, vrienden of kennissen, soms alleen. Pieter: “De Zeeuwse stranden, de Deltawerken, de Maasvlakte, de Hollandse kust en alle Waddeneilanden zullen van deze strandwandeling van 450 km een fantastische tocht maken.” Pieter zal tijdens zijn wandeling de ‘stand van het strand’ opmaken.

Deze week ontving Pieter een succeswens van de Commissaris van de Koning Han Polman: “Met 6 van de 21 etappes op Zeeuwse bodem ervaren jullie bij uitstek onze ligging in zee, het samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed. Ik wens jullie heel veel succes, moois en alle goeds tijdens jullie kusttocht van 450 kilometer tussen ’t Zwin en Schiermonnikoog voor een schone Noordzee.

Donaties

Pieter zamelt geld in dat hij doneert aan een goed doel. Zijn keuze is gevallen op Stichting De Noordzee waar wij hem dankbaar voor zijn.

Je kunt Pieter steunen met een donatie* aan Stichting De Noordzee door jouw bijdrage te storten op:

Naam Rekeninghouder: Stichting De Noordzee

Rekeningnummer: NL51TRIO0212174495
Onder vermelding van: “Support Pieter Hendrikse”

* De donaties worden besteed aan de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee die deze zomer voor de 5e keer plaats vindt. Tijdens deze opruimactie wordt in twee weken tijd de héle Noordzeekust schoongemaakt. Kijk voor meer informatie op beachcleanuptour.nl.

Namens Pieter alvast hartelijk dank voor je donatie!

Volg Pieter via zijn Facebook pagina ‘Stand van het Strand’

Pieter zal zelf updates plaatsen op zijn Facebook pagina ‘Stand van het Strand’. Hier kun je hem volgen én natuurlijk aanmoedigen door een bericht achter te laten onder een van zijn berichten.

>> https://www.facebook.com/destandvanhetstrand

Persvragen

Voor meer informatie kan geïnteresseerde pers contact opnemen met Pieter Hendrikse via 06 – 25 07 49 62 of via [email protected].