Plastic Soep in zee: nu uit op cd! - Stichting De Noordzee

Progressive rock muziek gecombineerd met filmbeelden en de stem van Charles Moore (ontdekker plastic soep): het nummer Plastic Soup werd indrukwekkend neergezet door de band PBII!
PBII – Plastic Soup
Toen de bandleden van PBII in 2009 hoorde over de plastic soep in de Stille Oceaan, besloten ze om er een heel album aan te wijden. Met hun muziek wil de band de luisteraars aan het denken zetten over de huidige afvalproductie. Op 23 januari presenteerde PBII hun nieuwe album Plastic Soup in De Boerderij in Zoetermeer. Na afloop kregen de bezoekers de cd gratis mee naar huis.
De cd Plastic Soup bestellen? Dat kan voor €15,-. Vul hier je gegevens in.
Wat is Plastic Soep?
In de Stille Oceaan, daar waar alle oceaanstromen bij elkaar komen, drijft een enorme plastic soep. Volgens Charles Moore – de ontdekker van de Plastic Soep – beslaat deze soep een gebied twee zo groot als de Verenigde Staten. De ingrediënten van de plastic soep variëren van jerrycans, plastic flesjes en zakken, tot microscopisch kleine stukjes plastic. Vissen krijgen deze ‘microplastics’ binnen omdat ze het aanzien voor voedsel zoals visseneitjes. Een deel van deze vis belandt uiteindelijk op ons bord! Zo is de plastic kringloop rond.