Plastic vissen in de grachten van Amsterdam met de Plastic Whale - Stichting De Noordzee

Zondag 5 september 2011, ben ik op pad geweest om eens lekker ouderwets ‘Oud Amsterdamsch’ te gaan Plastic vissen in de grachten van onze hoofdstad. Deze actie was georganiseerd door Marius Smit van de Plastic Whale. Een initiatief dat Stichting De Noordzee van harte steunt. Met een stoet van zo’n 30 bootjes zijn we de grachten afgestruind op zoek naar plastic.
Vuilvissen met een bootje in de gracht bleek soms nog best moeilijk. Op de grachten is het druk en afval is niet altijd even goed te zien. Maar ‘gelukkig’ was er genoeg te vinden en kwamen we niet met lege handen thuis, we hadden een goede vangst. Verder gaf het plastic vissen ook veel bekijks, menig toerist maakte een foto van het bijzondere evenement.
Uiteindelijk zijn er 250 vuilniszakken opgehaald met de vuilvisactie. Met het opgehaalde plastic gaat de Plastic Whale een boot bouwen waarmee door Nederland gevaren gaat worden om aandacht te vragen voor de ‘plastic soep’ die zeeën, rivieren, maar ook grachten vervuilt. Hieronder een korte impressie.
Kijk op www.platicwhale.org