Stichting de Noordzee

Vacature Programmadirecteur windparken en natuur

16 april 2019

Op grote schaal de onderwaternatuur versterken in windparken op de Noordzee, dit gaan Natuur & Milieu en Stichting De Noordzee de komende jaren realiseren met het programma De Rijke Noordzee, dankzij een miljoenenschenking van de Nationale Postcode Loterij. 

De komende jaren verrijzen er veel windparken in de Noordzee. Omdat er binnen deze parken niet over de bodem mag worden gevist, betekent dit een enorm potentieel voor natuurontwikkeling. Momenteel is de Noordzeebodem vrijwel kaal, is de biodiversiteit door menselijk ingrijpen sterk gereduceerd en zijn nagenoeg alle natuurlijke riffen verdwenen. 
Maar nu is er een kans om het tij te keren!

Door het bouwen van kunstriffen, het uitzetten van oesters en andere maatregelen, zorgen wij ervoor dat de onderwaternatuur in windparken weer tot bloei kan komen. Een aanpak waarmee eerder op kleinere schaal al goede ervaringen zijn opgedaan. 
De Rijke Noordzee voeren we uit samen met onze partners: bedrijven in de offshore-sector, de overheid en wetenschappelijke instituten. Zo koppelen we de energietransitie aan de ontwikkeling en het herstel van prachtige Noordzeenatuur. We werken eraan dat dit de wereldwijde standaard wordt voor natuurontwikkeling in windparken. En dat natuurontwikkeling in de toekomst wordt verankerd in het windparkenbeleid. 

Om dit vijfjarige baanbrekende en innovatieve programma in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar een

Programmadirecteur windparken en natuur “De Rijke Noordzee” 

Wat ga je doen? 

• Je hebt de dagelijkse verantwoordelijkheid voor de uitvoering van dit programma. Je geeft, meestal vanuit ons kantoor in Utrecht, projectmatig leiding aan een professioneel team van ongeveer 5 medewerkers en aan een aantal medewerkers in een flexibele schil. Daarbij vervul je de rol van meewerkend voorman (v/m). Je coacht, stimuleert en durft  verantwoordelijkheden te delegeren.
• Het verbinden van partijen en het creëren van impact zijn de hoofddoelen van je taak. 
• Tot je verantwoordelijkheden behoren ook contractmanagement en financiële controle, waarbij je ondersteund wordt door de afdeling Financiën van Stichting Natuur & Milieu.
• Je bent hét gezicht van het programma De Rijke Noordzee in de rol van woordvoerder en ambassadeur richting overheid, relevante bedrijfssectoren en bedrijven, de wetenschap en media. Je voert gesprekken met tal van partners en stakeholders, voert waar nodig onderhandelingen en zoekt naar overeenstemming met partijen binnen en buiten het programma. Je communiceert tijdig, helder en aansprekend, zowel intern als extern.
• Je wordt gevraagd en ongevraagd geadviseerd door een onafhankelijke, pluriform samengestelde adviesraad. 
• Je rapporteert aan de directeuren van Natuur & Milieu en Stichting De Noordzee.

Wie zoeken wij? 

• Je bent een stevige resultaatgerichte programmaleider of projectleider van grote, complexe projecten.  
• Je hebt bij voorkeur ervaring met/ in de offshore-sector, spreekt de taal en snapt de belangen die daar spelen. 
• Je kunt goed anticiperen en bent goed in het managen van risico’s en onzekerheden.
• Je hebt goede onderhandelingsvaardigheden, bent een dealmaker, ervaren in het sluiten van contracten.
• Je hebt een academische opleiding afgerond en hebt minimaal 12 jaar relevante werkervaring.
• Ook heb je ervaring met het financieel management van complexe projecten.
• Je schroomt niet om af en toe in de schijnwerpers te staan, bijvoorbeeld als spreker, of in de media. Je weet dat er veel partijen meekijken naar de ontwikkelingen van dit programma en bent bestand tegen deze druk. 
• Je kan personen met uiteenlopende persoonlijkheden en achtergronden met elkaar verbinden.
• Je hebt geen negen-tot-vijf mentaliteit en vindt het vanzelfsprekend dat flexibiliteit hoort in zo’n functie. 
• Ervaring in het bedrijfsleven of bij een uitvoeringsorganisatie is een pré. 
• Natuurlijk voel je je aangesproken door het werk van onze organisaties en ben je ook persoonlijk gemotiveerd te werken aan de doelen van dit mooie programma. 

Wat bieden wij? 

Wij vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug. Een bijzondere en uitdagende baan met veel contacten, innovatie en vernieuwing. Ondernemerschap in werk dat er toe doet. Een dynamische en professionele werkomgeving met enthousiaste collega’s. We bieden een contract voor de 5-jarige looptijd van het programma met een salaris van maximaal € 90.000,-- per jaar. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. 

Geïnteresseerd?

Stuur dan uiterlijk 14 mei 2019 je C.V. en motivatie naar derijkenoordzee@lohmanadvies.nl. Heb je nog vragen dan kun je terecht bij Sanne Lohman: 088 – 323 02 20. 


 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

For this position we are only hiring candidates who are fluent in Dutch (speaking, writing, reading). 

 

facebook_In_Stream_Square___De_Rijke_Noordzee_Luchterduinen_Medium_55_.JPG