SAIL 2010 - Stichting De Noordzee

BOEM! Voor ons knallen twee bootjes op elkaar. Gelukkig slaat er niemand overboord. Maar het gevaar is nog niet geweken, één van de twee bootjes kan niet verder. En dat is behoorlijk link in zo’n drukbevaren gebied. De mensen zwaaien voor hulp naar politieagenten te water, die rond scheuren op jet ski’s. Wij varen langzaam voorbij, kijkend naar het tafereel.
TOETTT!!! Een enorme veerboot moet vol in de ankers om te voorkomen dat hij over ons heen vaart. Iets te betrokken bij het incident dat voor ons gebeurt, worden we zelf bijna overvaren. Onze schipper zet even flink aan en wij kunnen weer gerust ademhalen. Maar niet voor lang…
BEEEENG! Vlakbij ons wordt er een kanon afgevuurd. Van schrik vallen we bijna uit ons bootje. Zijn we geraakt??? Maar het blijkt erbij te horen, die kanonschoten.
SAIL 2010, het klinkt als een stressvol evenement. Maar op deze spannende 10 minuten na, was het volop genieten in ons Noordzee-bootje tussen de enorme hoeveelheid watervoertuigen. Van 2 kano’s (?), kleine boten, grotere speedboten, nog grotere vissersboten en veerboten tot de prachtige ’tall ships’.
Zie hiernaast een sfeerimpressie van de openingsdag van SAIL 2010.