Samenwerking Snelle en Interpolis in nieuw nummer Smoorverliefd - Stichting De Noordzee

Tilburg, 10 januari 2020 – Snelle brengt vandaag in samenwerking met Interpolis zijn nieuwe track Smoorverliefd uit via  ROQ ’N Rolla Music. Met dit nummer vertelt hij het verhaal van twee verliefde tieners die door een ongeluk niet meer samen zijn. Als inspiratie voor dit nummer ging Snelle in gesprek met jongeren die door afleiding van hun telefoon een ongeluk hebben gehad. Deze aangrijpende verhalen vormden de inspiratie voor de nieuwe song. Bij de song worden een bijbehorende, impactvolle videoclip,  online mini docu en de Interpolis app Phono uitgebracht als onderdeel van de samenwerking. Het doel is om jongeren bewust te maken van de risico’s van het gebruik van je telefoon tijdens het fietsen.

https://www.youtube.com/watch?v=LDDy4m_TiVk&feature=emb_title

Deze embed wordt niet getoond, omdat je geen toestemming hebt gegeven voor het gebruik van niet-functionele cookies. Alsnog akkoord?

Snelle: ‘Ook ik was me niet altijd bewust van het gevaar van het gebruiken van je telefoon op de fiets. Toen ik op uitnodiging van Interpolis in gesprek ging met zes jongeren en hun verhalen hoorde, snapte ik pas wat een probleem dit is. Doordat ik hoorde hoeveel ongelukken er gebeuren en wat de impact hiervan is, werd ik geïnspireerd om er een liedje over te schrijven. Dit paste perfect bij de campagne die Interpolis voert met PhoNo en samen met hen hoop ik jongeren dan ook bewust te maken van het gevaar.’

Driekwart jongeren gebruikt telefoon op de fiets

77,6 procent van de jongere fietsers (15-17) zegt de telefoon in het verkeer te gebruiken. Fietsers die een telefoongesprek voeren of tekstberichten typen of lezen, fietsen langzamer, zien vaker relevante zaken over het hoofd en vertonen vaker onveilig gedrag.

Jongeren vormen groot risico voor verkeersveiligheid 

Interpolis maakt zich grote zorgen over de ‘bestuurders van morgen’. Joost van Buchem bij Interpolis: ‘We weten dat het gedrag op de fiets voorspelbaar is voor het gedrag in de auto. Daar krijgen we buikpijn van. Snelle vraagt op een fantastische manier aandacht voor dit grote, maatschappelijke probleem.’

https://www.youtube.com/watch?v=srzYkkzfHh0&feature=emb_title

Deze embed wordt niet getoond, omdat je geen toestemming hebt gegeven voor het gebruik van niet-functionele cookies. Alsnog akkoord?

Interpolis introduceert PhoNo. 

Interpolis introduceerde drie jaar geleden de AutoModus app – een app die je helpt om de telefoon niet te gebruiken in de auto. Uit cijfers blijkt dat AutoModus gebruikers gemiddeld 20% minder schade hebben dan niet AutoModus gebruikers op basis van hun risicoprofiel. Inmiddels hebben 200.000 Nederlanders deze app gedownload. Joost van Buchem: ‘ Wij geloven dat eenzelfde app kan werken voor jongeren en introduceren daarom PhoNo. Een vergelijkbare, gratis te gebruiken app voor jongeren, die hen helpt om de telefoon niet te gebruiken op de fiets.’

Optreden Snelle in de klas

Om nog meer jongeren PhoNo te laten gebruiken hebben Snelle en Interpolis een competitie opgezet. Jongeren die de app downloaden en mobielvrije kilometers fietsen, maken kans op een exclusief optreden van Snelle in hun klas. De actie loopt van 10 januari tot 2 februari 2020. Check deze link of de app voor meer informatie en de actievoorwaarden.

Over PhoNo

De PhoNo app helpt jongeren op een leuke manier mobielvrij te fietsen. Voor elke minuut die zij mobielvrij fietsen, doneert Interpolis aan Stichting De Noordzee. Jongeren die met PhoNo fietsen maken bovendien kans op een optreden van Snelle op hun school. PhoNo is voor iedereen gratis te downloaden via de App Store en de Play Store.
De campagnepagina vind je hier.