Save the date - Schrijf die ballon af! - Stichting De Noordzee

Tijdens een strandwandeling kom je regelmatig ballonnen en sierlinten tegen. Gemiddeld worden er 12 ballonnen per 100m strand gevonden. Er belanden rond de 230.000 ballonnen per jaar op de Noordzee. Veel worden er opgelaten tijdens Koningsdag. Zeezoogdieren, vogels en vissen zien de ballonnen aan voor voedsel en raken verstrikt in de ballonlinten. Tijd voor actie! Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt. Help je ook mee?

Schrijf dan 15 april op in je agenda! Die zondag gaan we met zijn allen op het strand aan de slag met het schrijven van brieven om gemeenten en oranjeverenigingen te vragen te stoppen met het toestaan en organiseren van grootschalige ballon-oplatingen. Je kan je aanmelden op Facebook. Families zijn in het bijzonder welkom. Voor iedereen staat een hapje en een drankje klaar. Ook is er de mogelijkheid een potje voet- of volleybal te doen op het strand, én zorgen wij dat er ook leuke dingen te leren zijn over zowel het leven in de Noordzee als het afval dat we vinden op het strand.

Tijd: Kom langs tussen 12.00 en 16.00.

Locatie: Boomerang Beachclub
Zwarte Pad 63
2586 JK Den Haag

Meer info volgt spoedig!


Ballonnen en sierlinten horen niet in de zee. Stichting De Noordzee pleit voor aanpak bij de bron, ook m.b.t. vervuiling door ballonnen en sierlinten. Dit betekent het aanspreken van veroorzakers van ballonnenvervuiling en samen werken aan duurzame oplossingen.  Wij staan voor een kritische maar vooral ook respectvolle benadering van veroorzakers en het voeren van open dialoog. Stichting De Noordzee distantieert zich met klem van uitingen op online- en offline kanalen die een agressieve en/of niet passende toon hebben. Samen met het bedrijfsleven, consumenten, maatschappelijke organisaties en de overheid werken we aan een schone en afvalvrije Noordzee.