Schatten van de Noordzee: Natuurserie toont Noordzee boven èn onder water - Stichting De Noordzee

Donderdag 31 mei, 7 en 14 juni 2007, Nederland 2, 20.00 uur.
Vanaf donderdag 31 mei zendt NCRV Natuurlijk opnieuw de 3-delige natuurserie Schatten van de Noordzee uit. De Noordzee is ons grootste, maar tegelijkertijd ook ons meest onbekende natuurgebied. Voor veel mensen is het niet meer dan een grote zee vol grijs water, waar mensen alleen op afkomen tijdens hoogzomerse dagen.
Maar onder de golven bevindt zich een divers en kleurrijk zeeleven, met dolfijnen, anemonen en unieke schatten op de bodem. Een verborgen en onbekende wereld. Althans voor het grote publiek. Schatten van de Noordzee neemt de kijker mee de zee op èn duikt zo nodig onderwater om te laten zien wat er daar allemaal te beleven valt.
In de drie afleveringen vertellen Noordzee-avonturiers hun bijzondere verhalen en delen hun passie voor de zee. Daarnaast is er in elke aflevering aandacht voor een professionele organisatie, die zich inspant voor het behoud van de Noordzee en haar natuur.
De drie-delige tv-serie ‘Schatten van de Noordzee’ is een productie van Feller Media in opdracht van Stichting De Noordzee. De serie is eerder uitgezonden in februari 2007.
‘Schatten van de Noordzee’, vanaf donderdag 31 mei 2007 om 20.00 uur op Nederland 2.
# 31 mei: Bioloog en sportduiker Peter van Bragt onderzoekt de poten van een gaswinningplatform, een nieuw leefgebied voor prachtig zeeleven.
# Zijn de aangespoelde bruinvissen Willie, Michel en Agnes bij SOS Dolfijn klaar voor hun terugkeer naar de Noordzee?
# 7 juni: Visser Kommer Tanis onderneemt een speciale vistocht: hij wil zijn verzameling botten van prehistorische dieren aanvullen.
# Op onderzoeksschip Tridens van Imares wordt de jaarlijkse haringsurvey verricht, om te bepalen hoe het met de Noordzeeharing gaat.
# 14 juni: Wrakduiker Hille van Dieren duikt naar een oase in de Noordzee: het wrak van het gezonken vrachtschip Katowice.
# Het wrak van het vrachtschip Michelle moet in opdracht van Rijkswaterstaat worden opgeruimd. Een lastige klus voor het team van Smit Salvage.