Sligro Food Group start samenwerking met Stichting De Noordzee - Stichting De Noordzee

Vanaf vandaag gaan Sligro Food Group en Stichting De Noordzee samenwerken aan duurzame vis. De partijen tekenen een samenwerkingscontract, waarbij vis uit het Eerlijk & Heerlijk concept van Sligro wordt gekoppeld aan het ‘Goede VIS op de kaart’-programma van Stichting De Noordzee. Verantwoord gevangen of gekweekte vis volgens de VISwijzer is nu herkenbaar middels het blauwe icoon van de Eerlijk & Heerlijk producten. deursticker GVopdk
Steeds meer consumenten hechten belang aan verantwoorde producten. Restaurants willen graag duurzame vis op de kaart zetten, maar omdat hun leverancier meestal geen details kan geven over de herkomst en vangst- of kweekmethoden, is dat lastig. Christien Absil, programmamanager vis bij Stichting De Noordzee en bedenkster van de VISwijzer: “We zijn erg blij met deze stap van Sligro. Het wordt voor de horeca nu een stuk eenvoudiger om verantwoorde vis te vinden.”
Het ‘Goede VIS op de kaart’-programma helpt de horeca zo veel mogelijk Goede VIS in te kopen en zich hiermee te profileren bij gasten. De inkoop wordt door Stichting De Noordzee via de leverancier gecontroleerd. Met de koppeling van Eerlijk & Heerlijk aan het ‘Goede VIS op de kaart’-programma, kunnen klanten van Sligro heel makkelijk aansluiten bij dit programma. Restaurantbezoekers kunnen op deze manier makkelijk kiezen voor een restaurant met verantwoorde vis en er op vertrouwen dat het klopt.
Christian Schelle, projectmanager Sligro: “Als grootste visleverancier naar de Nederlandse horeca is het onze verantwoording dat wij onze klanten helpen bij het maken van hun duurzame keuzes. Dat begint bij 100% transparantie. En dat is wat door de koppeling van ons systeem Eerlijk & Heerlijk aan dat van Goede VIS op de Kaart mogelijk wordt.”
Eerlijk & Heerlijklogo_e&h_2014
Eerlijk & Heerlijk is een concept van Sligro gebaseerd op 4 verschillende pijlers ‘biologisch, eerlijke handel, duurzaam en streekproducten’. Op productniveau worden deze pijlers gecommuniceerd zodat de consument in een oogopslag kan zien wat een verantwoord product is. Vis onder de pijler duurzaam komt 100% overeen met de voorwaarden voor Goede VIS op de kaart, het programma voor de horeca van Stichting De Noordzee.
Meer informatie: www.sligro.nl/eerlijk-heerlijk