Spitssnuitdolfijn Egmond - einde verhaal - Stichting De Noordzee

De spitssnuitdolfijn die op 18 juli levend strandde in Egmond en teruggezet is in zee, is opnieuw gestrand. Dit keer helaas niet levend… Gisteren ontving ik het volgende bericht van SOS Dolfijn:
“Om terug te komen op de spitssnuitdolfijn die 18 juli j.l. in Egmond is gestrand en door de plaatselijke reddingsbrigade is terug gezet in zee het volgende:

Op 21 juli werd een grote dolfijnachtige waargenomen voor de kust van Isle of Sheppey. Dit is in Engeland in de buurt van de Theems monding. De volgende dag werd een dode spitssnuitdolfijn gevonden enkele kilometers verderop, op de kust van Whitstable (zie foto). Het dier is opgehaald en de sectie is uitgevoerd door Britisch Divers Marine Life Rescue,
BDMLR.

BDMLR heeft ons laten weten dat een ooggetuige uit Egmond de littekens op het dier (foto’s) gevonden in Engeland heeft herkend. Op basis hiervan zou het om hetzelfde dier gaan wat in Egmond op het strand is terecht gekomen. Na sectie is met zekerheid te zeggen dat het om Mesoplodons bidens gaat, een gewone spitssnuitdolfijn.
Dit dier heeft dan in 3 dagen ongeveer 300 kilometer afgelegd!”