Noordzeelogboek voor sportvissers - Stichting De Noordzee

De Nederlandse kust heeft veel prachtige gebieden om te vissen, zoals de stranden, havenhoofden en pieren. En wat dacht je van vissen óp zee, bij een van de vele scheepswrakken die in de Noordzee liggen. De Noordzee geeft prachtige vergezichten om van te genieten. Maar hoeveel weet je eigenlijk over die zee? Dat je er veel soorten platvis en rondvis kunt vangen, weet jij als sportvisser als geen ander. Maar wat leeft er nog meer onder de waterspiegel?
Speciaal voor sportvissers op of aan de Noordzee hebben wij dit logboek samengesteld. Het is een informatieve aanvulling op je vistrip aan de kust of vanaf een boot. Zo hopen we sportvissers meer informatie te geven over de Noordzee en haar bewoners.
Zeedieren
Het boekje biedt een mooi overzicht van veel gevangen vissoorten en andere veel waargenomen zeedieren, waaronder dolfijnen, zeehonden en zeevogels.
Bijdragen aan een schone zee

Ook geven we informatie over problemen op de Noordzee en geven we tips over wat je zélf kan bijdragen aan een schone en gezonde zee. Bijvoorbeeld vissen met loodvervangers, of wat je kan doen als je op het strand een gestrande bruinvis of zeehond tegenkomt. Ook besteden we met een speciale zoekkaart aandacht aan haaien en roggen, en wat je moet doen als je er eentje vangt. Kortom, volop tips voor een zo duurzaam mogelijke visdag.
Wrakvissen
Extra aandacht is er voor vissen bij scheepswrakken op de Noordzee. Samen met onze partners Vereniging Kust en Zee, Sportvisserij Nederland en Duik de Noordzee schoon, werken wij in het project Bescherm een wrak aan een betere bescherming van het bijzondere zeeleven op scheepswrakken. Ook sportvissers kunnen daar een bijdrage aan leveren.
Het Noordzeelogboek voor Sportvissers is een vervolg op de eerder bij Stichting De Noordzee verschenen logboekjes voor zeilers en duikers op de Noordzee.
Het logboek is gratis te bestellen. Mail je naam en adres naar [email protected]. Een vrijwillige gift twv €2 voor de verzendkosten wordt erg op prijs gesteld. Bij een bestelling van meerdere boekjes worden verzendkosten in rekening gebracht.