Starbucks maakt strand in Wijk aan Zee schoon - Stichting De Noordzee

Op 100 meter strand in Wijk aan Zee zijn vandaag 2587 afvalitems opgehaald. Het strand was toneel voor een beach clean up, georganiseerd door Stichting De Noordzee in samenwerking met Starbucks.

Op de Nederlandse kust liggen gemiddeld 450 stuks zwerfvuil per 100 meter. Daarom zijn vandaag 80 medewerkers van Starbucks het strand op gegaan onder leiding van het MyBeach team, dat onderdeel uitmaakt van de Stichting De Noordzee. Samen hebben zij het strand opgeruimd en met een opbrengst van ruim 40 vuilniszakken vol afval meegewerkt aan de vermindering van de plastic soep die in de oceanen drijft.

“Het is geweldig dat 80 medewerkers van Starbucks ons vandaag geholpen hebben met schoonmaken van het strand. Tijdens de beach clean up zie je dat de hoeveelheid afval indruk maakt. De medewerkers werden steeds enthousiaster en kwamen met bizarre afvalitems aanzetten, zoals een koelkast en een houten stoel”, aldus Jeroen Dagevos, afvaldeskundige bij Stichting De Noordzee.

De Noordzee is een uniek gebied met een grote verscheidenheid aan soorten en een hoge biologische productiviteit. Unieke diersoorten leven in de Noordzee, zoals bruinvissen, haaien, roggen en meer dan 200 soorten vissen. Helaas drijft er een plastic soep van afval in de oceanen, waardoor er wereldwijd meer dan een miljoen zeevogels en andere zeedieren per jaar sterven.
MyBeach
MyBeach is gericht op het verminderen van de hoeveelheid zwerfvuil op het strand. MyBeach is een speciaal stuk strand waar de bezoekers het strand schoonhouden. In 2011 zijn er twee MyBeaches geopend in Noordwijk. Het doel is om minimaal 10 MyBeaches te openen langs de Nederlandse kust in de volgende jaren. MyBeach is meer dan een bijzonder stuk strand, het is een manier van denken: dit is mijn strand, dus ik zorg ervoor dat het schoon blijft!