Stichting De Noordzee en Concert at SEA: samen voor een schone zee - Stichting De Noordzee

Tijdens Concert at SEA op 30 juni wordt dit jaar door de organisatie van het concert en Stichting De Noordzee extra aandacht besteed aan het schoonhouden van de Noordzee. Natuur- en milieuorganisatie Stichting De Noordzee wil meer mensen bewust maken van de waarde van de zee. Bezoekers worden gewezen op de unieke locatie van het concert: de Brouwersdam met uitzicht op de Noordzee.
Concert at SEA vindt plaats pal naast de Noordzee en dat maakt het concert extra bijzonder. Stichting De Noordzee wil de concertbezoekers erop attenderen dat ze aan de rand van een natuurgebied staan, waar geen afval en andere rotzooi in thuishoort. De organisatie van Concert at SEA deelt deze visie en wil laten zien dat een concert heel goed duurzaam kan.
Eén van de belangrijke aandachtspunten van de organisatie is het opruimen van afval. Om te voorkomen dat afval tijdens of na het concert in de duinen of de zee terechtkomt, zijn een aantal strenge richtlijnen opgesteld. Eén van de maatregelen is dat er langs de gehele dijk netten hangen, die voorkomen dat afval in zee waait. Mocht het toch nog wegwaaien, de duinen of de zee in, dan zijn de bekers binnen 2 maanden afgebroken door de natuur. Ze zijn namelijk van maïs gemaakt.
Stichting De Noordzee is heel blij met dit initiatief van CAS. “Zo kunnen de bezoekers aan zee genieten van schone geluiden aan zee,” aldus Lisa van der Veen van Stichting De Noordzee. Tijdens het festival zal Stichting De Noordzee aanwezig zijn om het publiek te laten zien hoe mooi de Noordzee is. “Veel mensen denken bij de Noordzee aan een grijze bak water. Ze weten niet dat er dolfijnen en walvissen zwemmen. We willen de bezoekers enthousiast maken voor de Noordzee door ze te laten zien hoe mooi het leven in zee is. Dat je in zo’n bijzonder gebied dus geen afval gooit, is dan een logisch gevolg.”