Stichting De Noordzee streeft naar verduurzaming van de visserij op de Noordzee. Er zijn de laatste jaren grote stappen gemaakt, maar er is ook nog veel ruimte voor verbetering. Er belandt bijvoorbeeld nog steeds een grote hoeveelheid ongewenste bijvangst in de netten. Om de Nederlandse visserij verder te verduurzamen is innovatie van groot belang. Met VisHack wil Stichting De Noordzee de visserij hierbij helpen door disruptive innovation aan te jagen op een grensverleggende en uitdagende manier. Dit gaan we samen met FarmHackNL en vissers doen. Check hieronder wat de VisHack precies inhoudt.
DE HACKATHON
Tijdens de VisHack komen multidisciplinaire teams van visserij-experts, ITers en ontwerpers bij elkaar voor een 32 uur om zeer intensief samen te werken aan innovatieve oplossingen. We dagen deze teams uit om te werken aan de volgende uitdagingen.
Kunnen vissers gebruik maken van ruimtelijke data en communicatietechnologie om ongewenste bijvangst te vermijden? Kunnen visnetten zo getweakt worden dat ze geen jonge vis of andere ongewenste bijvangst opvangen? Kan de ongewenste bijvangst die in het net terecht komt zo behandeld worden dat de vis dit proces overleeft zonder schade op te lopen? Kan bijvangst minder ongewenst gemaakt worden, bijvoorbeeld door slimme verwerkingsmethodes of door visser en consument direct aan elkaar te linken?
DE ORGANISATOR
De VisHack wordt georganiseerd door Stichting De Noordzee in samenwerking met FarmHackNL en visser Hendrik Kramer. Stichting De Noordzee is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie. Wij richten ons op vier doelen: Beschermde natuur, Schone zee, Duurzame visserij en Natuurvriendelijke energie. Samen met anderen werken wij aan het oplossen van de grootste natuur- en milieu-uitdagingen op de Noordzee.
WE ZIJN OP ZOEK NAAR JOU!
De VisHack biedt een serie interessante uitdagingen, waarvoor interdisciplinaire teams nodig zijn. Het biedt een unieke mogelijkheid voor programmeurs, datafanaten, grafische – en interfacedesigners om samen te werken met inhoudelijke visserij-experts en datadonoren (organisaties, overheden, bedrijven) en van elkaar te leren. Dit om te komen tot verrassende en innovatieve IT toepassingen die interessant zijn voor zowel vissers als milieu.
Dus, ben jij een coder, developer, designer, visserij-expert of creatieve ambtenaar met een passie voor visserij, voedsel en de wereld om ons heen? Dan zoeken we jou!
Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.