Stichting De Noordzee helpt Jumbo met duurzaam visassortiment - Stichting De Noordzee

Ondertekening contract JumboJumbo Supermarkten en Stichting De Noordzee gaan samenwerken om het visassortiment van de supermarktketen duurzamer te maken. Commercieel directeur van Jumbo Supermarkten Ed van de Weerd en Christien Absil, visserijexpert van Stichting De Noordzee hebben hiervoor een driejarige samenwerkingsovereenkomst getekend.
Jumbo is blij dat hiermee een volgende stap wordt gezet in haar duurzaamheidsbeleid. Zo kunnen klanten van Jumbo kiezen voor steeds meer duurzame vissoorten. Zeker nu Jumbo sterk groeit, levert dit een forse milieuwinst op. Commercieel directeur Ed van de Weerd: “We zijn al bezig met het aanscherpen van ons huidige visbeleid. Maar we willen hier nog verder ingaan. Daarom gaan we ons volledige assortiment toetsen op duurzaamheid. Het is een goede zaak dat we daarbij samenwerken met de specialisten van Stichting De Noordzee. Maar ook onze visleveranciers worden er nauw bij betrokken.”
Stichting De Noordzee zal alle visproducten van Jumbo beoordelen op duurzaamheidskenmerken. Het gaat hier om het complete assortiment van verse vis tot diepvries/conserven en alle andere producten waar een viscomponent in zit. Christien Absil van Stichting De Noordzee: “Wij zullen bij de beoordeling onder andere kijken naar vangsttechnieken, kweektechnieken en bijvangst. Vervolgens zullen we Jumbo adviseren over visproducten die nog niet voldoen aan het duurzaamheidsbeleid. Op deze manier werken we samen aan een goede beschikbaarheid van duurzame vis voor de consument én vergroten we de vraag voor vissers die duurzaam vissen.”
Bewuste Visweek
Van 9 tot 13 september wordt de Bewuste Visweek gehouden. Dit is een initiatief van WNF, MSC en ASC om duurzame vis onder de aandacht te brengen. Ook Jumbo doet mee aan de Bewuste Visweek.
Stichting De Noordzee
Stichting De Noordzee is de onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee en een gezonde zee vol vis, dolfijnen en ander leven. De speerpunten zijn: verantwoorde scheepvaart, duurzame visserij, afvalvrije zee en stranden, beschermde gebieden en ruimtegebruik op zee.
Jumbo Supermarkten
Jumbo telt inmiddels ruim 350 winkels. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en van C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van Nederland.