Stichting De Noordzee organiseert MyBeach Cleanup Challenge - Stichting De Noordzee

Startschot campagneLandelijke 24-daagse schoonmaaktour langs hele Noordzeekust
Op donderdag 1 augustus start de MyBeach Cleanup Challenge 2013. Een team van Stichting De Noordzee gaat de héle Noordzeekust opruimen en het afval tellen. Het doel is om mensen te informeren over afval op het strand en in zee, en het afvalprobleem in kaart te brengen. In 24 dagen loopt het team maar liefst 350 kilometer over het strand, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Tijdens deze landelijke opruimtocht bezoekt het team alle MyBeaches waar kunstenaars en muzikanten zullen optreden. Stichting De Noordzee roept iedereen op om te helpen en zich via de website in te schrijven voor één (of meerdere) etappes van deze schoonmaakactie.
MYBEACHTouwen en netten meest gevonden afvalitems
Met de MyBeach Cleanup Challenge 2013 wil Stichting De Noordzee aandacht vragen voor het groeiende afvalprobleem in zee en op de Nederlandse stranden. Eerdere opruim- en telacties van strandafval van Stichting De Noordzee tonen aan dat er per honderd meter strand gemiddeld 450 stuks afval liggen. De meest gevonden afvalitems op het strand zijn:
1. Touwen en netten
2. Plastic zakken
3. Flessendoppen
4. Sigarettenpeuken
5. Snoep- en snackverpakkingen
SDN-Opening-MyBeach-Castricum-2013-22
Het afval wordt geteld aan de hand van de Strandscanner app, die na afloop van de telling de gegevens doorgeeft aan een centrale database. Met gegevens over de hoeveelheid en het soort afval kan Stichting De Noordzee het probleem bij de bron aanpakken.
Android: Download de strandscanner
iPhone: Download de strandscanner
Samen opruimen voor schonere stranden
Stichting De Noordzee roept iedereen op om een handje te helpen tijdens de MyBeach Cleanup Challenge 2013. Wie in de buurt is, kan spontaan meelopen. Geïnteresseerden die zich vooraf inschrijven via de website maken kans op vier overnachtingen in een huisje aan het strand bij MyBeach Noordwijk. Aanmelden kan via www.mybeach.info.
Blog2Samenwerking met Boskalis
De MyBeach Cleanup Challenge 2013 wordt georganiseerd in samenwerking met Boskalis, een toonaangevende internationale dienstverlener op
het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Eelco Leemans, directeur van Stichting De Noordzee, vertelt: “De samenwerking tussen Boskalis en Stichting De Noordzee is voor beide partijen een belangrijke stap. Tijdens de MyBeach Cleanup Challenge trekken de partijen gezamenlijk op met als doel de Nederlandse kust en Noordzee schoner te maken.”
Programma MyBeach Cleanup Challenge 1 augustus:
10.30: Verzamelen en inschrijven voor de Afvalrace bij Moio Beach in Cadzand, alle deelnemers ontvangen een goodie bag
11.00: Welkomstwoord en officieel startschot MyBeach Cleanup Challenge door wethouder Peter Ploegaert
OLYMPUS DIGITAL CAMERA11.15: Start Afvalrace
11.45: Prijsuitreiking Afvalrace, de persoon die het meeste afval verzamelt ontvangt een tegoedbon voor Wave Experience (watersporten) bij Moio Beach
12.00: Vertrek lopers en deelnemers die zich hebben ingeschreven voor de eerste etappe
Over Boskalis
Boskalis levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Daarnaast voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector via Boskalis Offshore, Dockwise, SMIT en Smit Lamnalco (50% deelneming).