Stichting De Noordzee wint internationale scheepvaartprijs - Stichting De Noordzee

Tijdens het jaarlijkse Sustainable Shipping Awards gala in Londen heeft Eelco Leemans namens Stichting De Noordzee een Award in de wacht gesleept. Een beloning voor jarenlang succesvol werken aan schonere scheepvaart.
De wereldwijde scheepvaart – naar schatting 50.000 zeeschepen – zijn verantwoordelijk voor verschillende soorten impact op het milieu. De afgelopen 10 jaar zijn er zeker verbeteringen opgetreden, zoals de afname van het aantal olievlekken in de Noordzee, maar nog steeds moet er veel gedaan worden op milieugebied in de scheepvaartsector.
Stichting De Noordzee werkt al jaren internationaal aan de verduurzaming van de scheepvaartsector. Als beloning van dit werk, heeft Eelco Leemans donderdagavond in Londen een ‘Sustainable Shipping Award’ in ontvangst mogen nemen. Leemans kreeg de prijs in de categorie “Environmental Awareness” wegens zijn jarenlange inzet voor de bewustwording van milieuproblematiek in de scheepvaart en de verduurzaming van de sector. Bovendien levert hij een belangrijke bijdrage aan oplossingen voor de milieuproblemen.
“Ik ben er trots op dat we deze prijs hebben binnengehaald. De concurrentie was pittig, met inzendingen van een vooruitstrevende rederij en een wetenschapper die baanbrekend werk heeft gedaan naar de aanpak van broeikas-emissies van schepen. Dat we deze prijs gekregen hebben is een mijlpaal én een aanmoediging om volle kracht vooruit te gaan met onze campagne voor duurzame scheepvaart,” aldus Eelco Leemans vanuit Londen.
Clean Shipping Coalition
Met de oprichting van de Clean Shipping Coalition door Stichting De Noordzee en 7 andere organisaties in de VS en Europa, is een effectieve organisatie in het leven geroepen om internationaal onze stem te laten horen. De Clean Shipping Coalition is gevestigd in Brussel en bestaat naast Stichting De Noordzee uit: The Air Pollution & Climate Secretariat, Bellona Foundation, Clean Air Task Force, Environmental Defense Fund, European Federation for Transport and Environment, Oceana en Seas At Risk. Eelco Leemans is benoemd tot President van CSC.