Stichting De Noordzee wordt beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij - Stichting De Noordzee

Deelnemers: bedankt!

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij mag Stichting De Noordzee een prachtig bedrag in ontvangst nemen. De komende vijf jaar steunt de loterij ons met 500.000 euro per jaar! Door deze bijzondere gift kunnen we meer doen voor de Noordzee in deze cruciale periode. 

Onze Noordzee is een prachtige zee waar we als Nederland trots op kunnen zijn. We hebben een groot deel van onze welvaart te danken aan deze schitterende en rijke zee. De Noordzee heeft ons over de eeuwen vis, toegang tot wereldhandel en energie gegeven. En de Noordzee heeft ons als Nederland voor een belangrijk deel gevormd tot wie we nu zijn. 

Nu staat de Noordzee aan de vooravond van grote veranderingen, voornamelijk gedreven door de belangrijke rol die de Noordzee krijgt toebedeeld in de energietransitie. Alle sectoren die iets op de zee te zoeken hebben, en zeker ook de natuur krijgen met die veranderingen te maken. Een goed masterplan voor de Noordzee is nodig. Daarom gaan we met deze gift hard werken aan een florerende Noordzee, waar natuur en economisch gebruik in balans zijn.

‘We gaan ieder jaar met duizenden Nederlanders de Noordzeestranden op om deze schoon te maken. We kijken er ontzettend naar uit om samen met nóg meer Nederlanders te werken aan een veerkrachtige Noordzee.’ – Floris van Hest, directeur Stichting De Noordzee.

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, dat gisteravond plaatsvond, verraste de Postcode Loterij Stichting De Noordzee. Tijdens het Goed Geld Gala maakt de Postcode Loterij bekend hoeveel geld zij dit jaar, dankzij haar deelnemers, aan goede doelen kan schenken. De schenking aan Stichting De Noordzee is mogelijk dankzij de 2,9 miljoen Postcode Loterij-deelnemers: de helft van ieder lot gaat naar goede doelen.