Succesvolle opening zes MyBeaches aan Nederlandse kust - Stichting De Noordzee

Vandaag is op zes locaties aan de Nederlandse kust een MyBeach geopend. In Hoek van Holland, Noordwijk, Zandvoort en op Texel zijn vanaf vandaag afvalvrije zones op het strand waar bezoekers zelf gaan schoonmaken. Voor een mooi en veilig strand, maar ook om het zeeleven te beschermen, dat negatieve gevolgen ondervindt van de plastic soep die in de oceanen drijft. MyBeach is een initiatief van Stichting De Noordzee en wordt ondersteund door enthousiaste strandondernemers, kustgemeenten en VVV kantoren.
Het succes dat vorig jaar begon in Noordwijk met de opening van twee MyBeach zones, heeft dit jaar navolging gekregen in drie andere gemeentes. Stichting De Noordzee hoopt volgend jaar op nog meer locaties aan de kust samen met paviljoenhouders te kunnen werken aan schone stranden en een gezonde zee.
Texel – Paal 17
Op Texel is het strand bij Paal 17 vanmorgen grondig schoongemaakt door kinderen van de Thijsseschool en Josefschool. Het meest bijzondere afvalitem, een lijmstift helemaal uit Azië, is beloond met een prijs: de winnaar mag de eerste huiler van Ecomare uitzetten in zee. Om 11.00 is MyBeach officieel geopend door burgemeester Giskes en directeur van Stichting De Noordzee, Eelco Leemans. Giskes: “Het strand op Texel is al heel schoon, maar wij zijn blij dat met MyBeach het strand brandschoon wordt!” MyBeach-Texel is mede mogelijk gemaakt door Promotiebudget Noord-Holland en STIFTexel.
Noordwijk – Strandpaviljoen Take2 en Buitengewoon
Wethouder Leendert de Lange heeft net als vorig jaar MyBeach bij strandpaviljoen Take2 geopend, met het onthullen van de houten MyBeach letters langs de strandopgang. “Wij zijn er trots op te mogen zeggen dat Noordwijk de bakermat van MyBeach is.” Take2 organiseert aanstaande zondag 1 juli een event om MyBeach onder de aandacht te brengen, waarbij kinderen die een vol afvalzakje inleveren beloond worden met een ijsje. Bekijk het programma op mybeach.info.
Om 18.00 is MyBeach bij Buitengewoon geopend door Edwin de Beukelaar van St(r)andplaats Nederzandt. Gedurende enkele minuten werd door de aanwezigen het strand symbolisch schoongemaakt met MyBeach afvalzakjes. Tijdens de feestelijke opening konden mensen gemasseerd worden, waren er visjes om voeten schoon te knabbelen, was er muziek en een verantwoorde BBQ, georganiseerd door Open Coffee Bollenstreek.
Zandvoort – Paal 69 en Storm
Kinderen van de Hannie schaft school hebben het strand bij Paal 69 flink opgeruimd en gereed gemaakt als MyBeach. De meest bijzondere afvalitems, een gasmasker en potje doperwten, zijn beloond met een badhanddoek, beschikbaar gesteld door O’Neill. Nederlands Kampioen kitesurfen Jalou Langeree heeft MyBeach officieel geopend. “Zelfs met kitesurfen moet je af en toe over het afval heen springen. Ik ben heel trots op Nederland dat wij initiatieven hebben waardoor het strand zo schoon wordt als vandaag!” (Foto: M. Utrecht)
Om 17.00 zijn bij paviljoen Storm gloednieuwe MyBeach afvalbakken onthuld. In deze speciale houten omhulsels kunnen maar liefst vier kliko’s: één voor plastic, papier, glas en restafval. Storm

organiseert op vrijdag 6 juli een MyBeach event, met een duurzame BBQ en beach clean up. Bekijk het programma op mybeach.info.
 
 
 
 
 
Hoek van Holland – Beachclub Royal
Beachclub Royal is vorig jaar verkozen tot beste paviljoen van Nederland, dus MyBeach kan hier niet ontbreken! Eigenaar Guus Kap, Jeroen Dagevos van Stichting De Noordzee en Klaas de Koning van gemeente Hoek van Holland hebben MyBeach geopend om 14.00 vanmiddag. De Koning: “Beach Club Royal geeft het goede voorbeeld met het adopteren van MyBeach. Volgend jaar gaan we voor heel Hoek van Holland!” Na het officiële gedeelte kregen alle kinderen die een vol afvalzakje inleverden een lekkere beloning.
Bekijk alle foto’s
Bekijk foto’s van Texel van ANP