Symposium: Helden van de Zee groot succes - Stichting De Noordzee

Afgelopen donderdag hebben wij 30 jaar Stichting De Noordzee gevierd met het symposium ‘Helden van de Zee’, in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Wie deze helden zijn? Wat ons betreft: alle mensen die iets goeds doen voor onze Noordzee. Of het gaat om een groot bedrijf die baanbrekend werk verricht of een kleinschalig initiatief van één individu. Ruim 170 mensen deden mee aan het inhoudelijk programma overdag, of schoven ’s avonds aan tijdens de feestelijke afsluiting.
HOOGTEPUNTEN
1. Afvalveiling: €2300,- voor het DIY Beach!
Zes bijzondere foto’s van afval op het strand zijn in totaal voor €2300,- geveild. De opbrengst van de veiling wordt besteed aan de lancering van het eerste Do It Yourself Beach in 2011. De foto’s zijn gemaakt en ter beschikking gesteld door Eric de Vries.
2. Zeilteam De Noordzee!
Zeilers Ysbrand Endt en Christa ten Brinke zijn onze nieuwe ambassadeurs! Dit zeilteam gaat onder naam en logo van Stichting De Noordzee de komende twee jaar met minimaal één boot zeilen en zo aandacht vragen voor de Noordzee.
3. Wouter Rozenveld van Maersk Ship Recycling = Zeeheld 2010
Voor de Zeehelden Award 2010 nomineerde SDN acht initiatieven. Aan de hand van de criteria ‘innovatie’, ‘visie’ en ‘duurzaamheid’, koos het publiek de winnaar: het ‘Green Ship Recycling‘ van Maersk. Een initiatief waarbij de schepen milieuvriendelijk worden afgebroken en 80-90% van de materialen wordt gerecycled.
4. Koplopers Tineke Netelenbos & Marck Feller
Tineke Netelenbos (voorzitter KVNR) heeft ons tijdens het plenaire programma bijgepraat over de duurzame ontwikkelingen in de scheepvaart sector. Vervolgens liet Marck Feller (Feller media) ons aan de hand van prachtige onderwaterbeelden kennismaken met de schoonheid van de Noordzee.

5. Toekomstvisie Stichting De Noordzee

Met de uitkomsten van de workshops Schone Scheepvaart, Afvalvrije Noordzee, Goede Milieu Toestand en Natuur & Duurzame Visserij, gaat Stichting De Noordzee in 2011 aan de slag! We zullen verder werken aan duurzame oplossingen voor de Noordzee. En wie weet, zijn we over 30 jaar een overbodige stichting geworden.
foto’s: Wouter Jan Strietman