Tel afval met de Strandscanner op MyBeach, 27 september - Stichting De Noordzee

SDN-Opening-MyBeach-Castricum-2013-22Op vrijdag 27 september is de afsluiting van het MyBeach-seizoen. Stichting De Noordzee roept iedereen op om een telling met de Strandscanner te doen, op één van de MyBeach-locaties. Tijdens de opening van de 24 MyBeaches op 28 juni en tijdens de MyBeach Cleanup Challenge in augustus zijn er metingen gedaan met de Strandscanner. Met nieuwe tellingen op 27 september krijgen we een compleet beeld van de hoeveelheid en het soort afval gedurende het zomerseizoen.
Strandscanner app beginschermStrandscanner – Hoe werkt het?
Download de Strandscanner in de iTunes store of Android Market. Als je de app opent kun je, nadat je je naam hebt ingevuld, een nieuwe meting starten. Eventueel kun je de timer instellen. Scrol naar beneden en klik op ‘Afval bijhouden’. Aan het einde van de telling stuur je de gegevens door. Op deze kaart kun je jouw gegevens terugvinden.

Je kunt nu op eigen initiatief een telling doen én het afval opruimen op een MyBeach op 27 september. Stuur een foto naar ons via Facebook of Twitter en laat ons weten dat je in actie bent gekomen!

Geen smartphone? Download hier de papieren turflijst
Extra activiteiten
Op een aantal MyBeaches organiseren de strandpaviljoens extra activiteiten. Zo krijgen kinderen die een vol afvalzakjes inleveren bij Beachclub Royal in Hoek van Holland een ijsje als beloning, en organiseert de gemeente bij Beachclub People in Kijkduin een opruimactie. Houd de kalender met activiteiten in de gaten om te bekijken welke paviljoens iets speciaals organiseren.
MyBeach CadzandOPROEP: Geef je op voor MyBeach 2014
Voor de meeste strandpaviljoens zit het zomerseizoen er begin oktober op en dat betekent ook dat de materialen van MyBeach van het strand gehaald worden. In het voorjaar van 2014 zullen de strandpaviljoens en MyBeaches weer open gaan. Stichting De Noordzee wil in 2014 het aantal MyBeaches verder uitbreiden.
Ben of ken je een strandpaviljoen dat graag een steentje wil bijdragen aan schonere stranden? Via de website van MyBeach kun je meer informatie opvragen over deelname aan MyBeach in 2014.