Texel in de mist - Stichting De Noordzee

Het stond al een tijdje vast: 24 en 25 februari gingen we opnames maken voor 3 Coastwatch filmpjes. De weersvoorspellingen waren niet best, maar iedereen stond in de startblokken. ‘Op Texel waait het toch altijd, dus geen zorgen’, dachten wij. Viel dat even tegen. De twee dagen dat wij er waren was er mist, mist en mist. Dankzij een flexibele filmploeg en wat improviseren konden we gelukkig toch aan de gang.
Op donderdag stonden we op het strand te filmen. Vakantiegangers vonden het maar wat interessant en kinderen kwamen met kritische vragen: Jullie ruimen die rotzooi toch wel weer op? Ook kwamen mensen aangelopen met grote schelpen met de dieren er nog in. Otterschelpen die de kou niet overleefden.
Vrijdag waren we te gast bij het NIOZ. Zeeonderzoekers Katja Philippart en Hans Witte gaven ons een kijkje in de keuken. Super interessant. En het leverde nog mooie beelden op ook. Vrijdagavond vertrokken we weer met de boot naar het vasteland met banden vol goed beeldmateriaal. Op naar de montagetafel!