Troll Cosmetics ziet af van microplastics; Douglas denkt serieus na - Stichting De Noordzee

De Duitse parfum-keten Douglas heeft meer dan 1200 vestigingen in 18 landen, waaronder Nederland. In Douglas Beauty System Seathalasso zitten korrels van polyethyleen en dit product staat om die reden op de Rode Lijst van producten die microplastics bevatten. Maar hoe lang nog? De Public Relations afdeling van Douglas GmbH, gevestigd in Hagen, heeft aan de Duitse milieuorganisatie Project Blue Sea laten weten de door hen aangevoerde bezwaren zeer serieus te nemen. Ze gaan de kwestie niet alleen in hun Qualitätsmanagement bespreken, maar ook met hun Hersteller, dat wil zeggen met de toeleverende producenten.
Troll Cosmetics uit Oostenrijk is al een stap verder. Zij hebben aangekondigd, eveneens in een bericht aan Project Blue Sea, al hun producten die nu nog microplastics bevatten aan te passen.
Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation: “Opnieuw een geweldige opsteker. Kort geleden berichtten DM-drogerie markt en de Remark Groep dat ze afscheid nemen van de micro bead. Nu volgen Troll Cosmetics en denkt Douglas er serieus over na. Zodra we van Douglas bericht krijgen wanneer hun Beauty System Seathalasso vrij zal zijn van micro beads, plaatsen we dat product op de Oranje Lijst.