Stichting de Noordzee

Vacature Ervaren Controller

17 april 2019

Stichting De Noordzee is per heden op zoek naar een:

Ervaren Controller
24 uur per week, Utrecht
Deadline 22 april 2019

Stichting De Noordzee (SDN) is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie, gevestigd in het centrum van Utrecht. Wij zetten ons met hart en ziel in voor een schone en gezonde Noordzee. Ons team van betrokken en deskundige medewerkers werkt samen met andere organisaties aan het realiseren van deze doelstelling. Hierbij staan onze kernwaarden science-based, samen, onafhankelijk en oplossingsgericht werken centraal. Wij zijn vanwege groei op zoek naar een ervaren Controller.

Wat ga je doen? 
Als Controller wil jij met je passie voor financiën en riskmanagement bijdragen aan een schone en gezonde Noordzee. Je bent verantwoordelijk voor de financiële processen binnen SDN. Hierin adviseer en ondersteun je de projectleiders en de directeur. Daarnaast schroom je niet om ook hands-on een steentje bij te dragen waar nodig. Je speelt dus een rol bij de start, uitvoering, monitoring en afronding van de financiële zaken met betrekking tot projecten. Door analytisch scherp en handig met Excel te zijn weet jij precies wat er gedaan moet worden. Wanneer de workload te hoog is, weet jij hierin dus ook praktische zaken op te pakken. Om de internal control naar een hoger niveau te tillen neem het voortouw bij het verbeteren van interne processen en betrek je collega’s hier proactief bij. Hiermee is ook een slag te slaan met betrekking tot het optimaal gebruiken van AFAS. Ook weet jij de groei van de administrateur te coachen en geeft hier ruimte voor. Samen met de directeur rapporteer je aan de auditcommissie. Naast de financiën ben je ook verantwoordelijk voor het aansturen van externe partijen met betrekking tot projectadministratiebeheer en ICT. Je draagt verantwoordelijkheid over de planning en control cyclus en de bijbehorende management rapportages.

Wie zoeken wij? 

 • Een ervaren controller met minimaal 5-7 jaar werkervaring
 • Iemand die controleert, meedenkt en uitvoert
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken
 • Je bent analytisch sterk en beschikt over probleemoplossend vermogen, maar bent hierin ook pragmatisch
 • Je hebt vergevorderde kennis van Excel
 • Je hebt bij voorkeur ook ervaring met (het optimaal inzetten van) AFAS
 • Je stelt je intern adviserend op en kan sturing geven aan de administrateur
 • Je bent op verschillende niveaus communicatief vaardig
 • Je bent graag onderdeel van een team, maar ook zelfstandig in je werk
 • Je bent proactief
 • Je bent 24 uur per week, verdeeld over 3 dagen beschikbaar.
 • Bekendheid met richtlijn RJ56 (NGO’s) is een pré
 • Snelle beschikbaarheid is een pré

Wat bieden wij?
Deze veelzijdige functie stelt je in staat om als financiële spin in het web een bijdrage te leveren aan een gezonde Noordzee in een bevlogen en betrokken team. Je krijgt de kans zelf invulling te geven aan je werk en de financiële projectadministratie te professionaliseren. We sturen zakelijk aan op impact en resultaten, maar zijn ook enorm collegiaal en doen veel leuke dingen samen. Je werkt in een dynamische omgeving en zal veel voldoening uit je werk halen. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van je expertise en ervaring. De salarisschaal voor deze functie start vanaf € 3.683,- bruto per maand bij een 38-urige werkweek. We hanteren goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De directeur is je leidinggevende.

Ben je geïnteresseerd? 

Voor vragen kun je contact opnemen met: Sandra Mantingh van Sustainable Talent, tel. 030 888 20 50

Stuur je motivatiebrief , én CV uiterlijk in op 22 april naar info@sustainabletalent.nl

Gelieve met deze data rekening te houden:

Sustainable Talent gesprekken: 29, 30 april
Stichting de Noordzee gesprekken: 6 15.00-17.00 en 7 mei 15.00-17.00

Heb je inhoudelijke vragen neem dan contact op met Annick Schmeddes van Sustainable Talent, annick@sustainabletalent.nl , tel 030 – 888 20 50.

Strandloper_M_Smit.jpg