Stichting de Noordzee

Vacature: Hands-on Noordzee strateeg

16 mei 2018

Stichting De Noordzee (SDN) is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie, gevestigd in het centrum van Utrecht. Wij zetten ons met hart en ziel in voor een schone en gezonde Noordzee. Een team van betrokken en deskundige medewerkers werkt samen met andere organisaties aan het realiseren van deze doelstelling. Onze kernwaarden zijn: science-based, samen, onafhankelijk en oplossingsgericht. Wij zijn op zoek naar een Noordzee strateeg.

Wat ga je doen? 

De Noordzee staat aan de vooravond van zeer ingrijpende veranderingen. Er vinden gelijktijdig drie transities plaats: de energietransitie, de natuurtransitie en de voedseltransitie. Deze combinatie van transities biedt zowel kansen als risico’s om tot een schone en gezonde Noordzee te komen. Hoe komen we tot een goede balans tussen menselijk gebruik en de natuur van de Noordzee?  Dit is de kernvraag die je samen met het team, de andere sectoren en overheden oplost.

Je vertegenwoordigt de Stichting tijdens de stakeholder trajecten met overheden, collega NGO’s en bedrijfsleven. Voorbeelden zijn de Noordzee strategie 2030, ontwikkeling Wind op Zee en Kader Richtlijn Marien. Je denkt en doet: je maximaliseert de kansen en beheerst de risico’s van de transities. Samen met de directeur en projectleiders versterk je de strategieën van de huidige programma’s van Stichting De Noordzee, verbind je de programma’s en ontwikkel je indien opportuun strategieën voor nieuwe programma’s.  Je onderhoudt en versterkt het netwerk van de stichting met senior beleidsmedewerkers en bedrijfsleven.

Wie zoeken wij? 

• Academisch denk en werk niveau met sterke analytische en conceptuele vaardigheden

• Minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring

• Je bent een denker en een doener

• Kennis van en ervaring met strategische, beleids- en/of politieke processen

• Aantoonbare kennis van het mariene milieu

• Je beschikt over zeer goede mondelinge en geschreven uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels; je bent communicatief sterk en overtuigend

• Je bent, analytisch, resultaat- en oplossingsgericht

• Je kunt zelfstandig en planmatig werken (uitstekende projectmanagementvaardigheden) en je bent ook een teamspeler die mee wil bouwen aan de organisatie

• Een relevant netwerk is een pre

• Last but not least: je bent een verbinder 

Wat bieden wij? 

Deze veelzijdige functie stelt je in staat om al je kennis en ervaring in te zetten voor een schone en gezonde Noordzee. De aankomende jaren zijn cruciaal voor de Noordzee, via deze functie krijg je de kans mede invulling te geven aan de Noordzee van de toekomst. Je werkt in een dynamisch team en krijgt de kans om zelf invulling te geven aan je werk. 

Het salaris voor deze functie is afhankelijk van expertise en ervaring en zal liggen tussen de € 3.800 en de €5.000 bij een 38-urige werkweek, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze nieuwe functie testen we eerst voor een jaar, medio 2019 beslissen we of er een nieuwe formatieplaats wordt gecreëerd. De directeur is je leidinggevende. 

Informatie? 

Bel met Floris van Hest Stichting De Noordzee, tel. 06 12235990 

Reacties t/m 7 juni uitsluitend via e-mail o.v.v. “hands-on strateeg” in de onderwerpbalk aan: vacature@noordzee.nl.  Uiterlijk 11 juni wordt bekend gemaakt of je wordt uitgenodigd voor de eerste ronde.

Publicatiedatum: 16 mei 2018 

Eerste ronde gesprek: 20 juni 2018 

Tweede ronde gesprek: 27 juni 2018 

Makreel.jpg