Stichting de Noordzee

Vacature Mariene Bioloog/Ecoloog – Projectleider Ruimte voor Natuur

20 december 2019

Stichting De Noordzee (SDN) is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie, gevestigd in het centrum van Utrecht, die zich met hart en ziel inzet voor een schone en gezonde Noordzee. Een team van deskundige en betrokken medewerkers werkt samen met andere organisaties aan het realiseren van deze doelstelling. Onze kernwaarden zijn: onahankelijk, science-based, samen en oplossingsgericht. Momenteel zijn wij op zoek naar een:

Mariene Bioloog/Ecoloog – Projectleider Ruimte voor de Natuur

Wat ga je doen?
Je vormt het ecologische geweten van Stichting De Noordzee. Samen met het team werk je toe naar een schone en gezonde Noordzee. Je analyseert de best beschikbare wetenschappelijke kennis en vertaalt deze naar concreet toepasbare adviezen. Deze adviezen draag je uit naar overheden, het bedrijfsleven, onze partners én naar je collega’s. Bijzondere aandacht is er voor het implementeren van beschermde gebieden op zee.  

Er is ruimte voor creativiteit en ondernemerschap. Samen met de Programmaleider Duurzaam Voedsel en Natuur ontwikkel je nieuwe projecten en ga je op zoek naar partners en financiering hiervoor. Je onderhoudt en versterkt het netwerk van de stichting met overheden, bedrijfsleven en wetenschap.

Wie zoeken wij?
• 5 jaar ervaring
• WO-opleiding in (mariene) biologie of ecologie
• Ervaring met overheidsprocessen is een pre
• Ervaring met projectmanagement
• Breed inzetbaar
• Gaat voor impact in dynamische omgeving
• Communicatief sterk en overtuigend in Nederlands en Engels: in staat om een boodschap helder over te brengen aan verschillende doelgroepen

Wat bieden wij? 
Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid in een dynamisch werkveld. Je werkt in een team van enthousiaste collega’s en krijgt de kans om zelf invulling te geven aan je werk. Het maandsalaris is afhankelijk van expertise en ervaring en begint bij € 2,800 per maand (o.b.v. 38 uur). Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De Programmaleider Duurzaam Voedsel en Natuur is je leidinggevende.

Meer informatie? 
Bel op maandag 6 januari tussen 12:00-18:00 met Irene Kingma (Programmaleider Duurzaam Voedsel en Natuur) op 0648263524 of stuur een mail naar i.kingma[@]noordzee.nl. 

Interesse? 
Is deze functie jou op je lijf geschreven? Stuur dan uiterlijk donderdag 9 januari jouw C.V. en motivatie naar : vacature@noordzee.nl o.v.v. “marien ecoloog” in de onderwerpbalk. 

De eerste ronde gesprekken zal plaatsvinden op 14 en 15 januari, de tweede ronde op 23 en 24 januari. 

Fotocredits: Mick Otten

P_Morus_bassanus_Northern_gannet_Jan_van_gent_CA100967.jpg