Stichting de Noordzee

Vacature Projectleider Natuurvriendelijke Energie (ter vervanging van zwangerschapsverlof)

17 december 2019

Stichting De Noordzee (SDN) is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie, gevestigd in het centrum van Utrecht, die zich met hart en ziel inzet voor een schone en gezonde Noordzee. Een team van deskundige en betrokken medewerkers werkt samen met andere organisaties aan het realiseren van deze doelstelling. Onze kernwaarden zijn: onafhankelijk, science-based, samen en oplossingsgericht. Momenteel zijn wij op zoek naar een:  

Projectleider Natuurvriendelijke Energie

– 6 maanden ter vervanging van zwangerschapsverlof

Wat ga je doen?  

Je bent verantwoordelijk voor het uitdragen van de visie van SDN en richt je op natuurvriendelijke energie. SDN hanteert een dubbeldoelstelling: duurzame energie én gezonde natuur op de Noordzee. De functie is veelzijdig: je bent het aanspreekpunt van Stichting De Noordzee op dit dossier en je bent een sleutelfiguur in de start van een grootschalig programma om een betere grip te krijgen op de ecologische risico’s van wind op zee zodat natuur en wind op zee geen belemmerende factor voor elkaar gaan zijn.  

Specifiek zul je je richten op:

1. Het verder in kaart brengen van de ecologische risico’s van windenergie op zee en mogelijke oplossingen d.m.v. het organiseren van ronde tafel- en paneldiscussies, analyses en rapportages 

2. Acties voortkomend uit het mogelijk naderende Noordzeeakkoord

3. Externe vertegenwoordiging van SDN op het natuurvriendelijke energie dossier

Je werkt samen met o.a. de windenergiesector, kennisinstellingen zoals de WUR, partner-NGO’s, TenneT, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en overige ‘wind’-stakeholders. 

Wie zoeken wij? 

• Relevante academische opleiding (bijvoorbeeld bestuurskunde, rechten, maritieme opleidingen of milieukunde)  

• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring 

• Opent deuren en creëert draagvlak en betrokkenheid op strategisch managementniveau 

• Ervaring met projectmanagement 

• Breed inzetbaar

• Gaat voor impact in dynamische omgeving

• Communicatief sterk en overtuigend in Nederlands en Engels: in staat om een boodschap helder over te brengen aan verschillende doelgroepen 

Profiel 

Je hebt passie voor de Noordzee en schaart je achter onze kernwaarden. In het bijzonder heb je affiniteit met duurzame offshore energie en gezonde natuur op de Noordzee. Je bent kritisch, analytisch en hebt oog voor strategie en tactiek. Je neemt initiatief, verbindt en werkt graag samen. Je bent realistisch, resultaatgericht en beschikt over een groot doorzettingsvermogen. Daarnaast hechten wij aan flexibiliteit, zelfstandigheid en stressbestendigheid. 

Wat bieden wij?  

In eerste instantie betreft dit een tijdelijke functie van 6 maanden in verband met zwangerschapsverlof. Idealiter begin je per 1 februari 2020. Daarbinnen biedt Stichting De Noordzee een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid in een dynamisch werkveld. Je krijgt volop de kans zelf invulling te geven aan je werk. Je opereert in teamverband met andere collega’s, specifiek met onze ecoloog. De functie stelt je in staat een groot netwerk op te bouwen en biedt externe zichtbaarheid. Het maandsalaris is afhankelijk van expertise en ervaring en begint bij € 3.000 bruto per maand bij een 38-urige werkweek. We hanteren goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Floris van Hest, directeur van Stichting De Noordzee, is je leidinggevende.  

Meer informatie? 

Bel op woensdag 18 december tussen 12:00-18:00 met Heleen Vollers (Projectleider Natuurvriendelijke Energie bij Stichting De Noordzee) op 06-25682718.  

Interesse? 

Reacties t/m 7 januari uitsluitend via e-mail aan: vacature@noordzee.nl.  

Gesprekken zullen plaatsvinden op 14 januari. 

 

Jan_van_Genten_Henk_Offringa.jpg