'Versier de strandkoning' op één van de zes Texelse MyBeaches - Stichting De Noordzee

Op 28 juni tijdens de landelijke opening van MyBeach, worden er maar liefst zes MyBeaches geopend op Texel. De ondernemers van de deelnemende strandpaviljoens hebben een originele manier bedacht om het schoonhouden van het strand onder de aandacht te brengen. Strandbezoekers worden opgeroepen de strandkoning, die bij de Palen 9, 12, 15, 17,21 en 28, aan te kleden met strandafval. Zie voor meer informatie onderstaand persbericht:

PERSBERICHT VVV-TexelStrandkoning
Texelse stranden nóg schoner via ludieke actie ‘MyBeach’
‘Kroning van de strandkoning’

‘Hou mijn koninkrijk schoon!’ Via deze slogan worden bezoekers uitgedaagd afval op te ruimen die ze vinden op het Texelse strand. Met de zelf gejutte spullen kunnen ze een figuur – de strandkoning – bij de strandopgang aankleden. De officiële ‘kroning’ is op vrijdag 28 juni.

‘We gaan de koning voorzien van het mooist denkbare gewaad. Mantels van netten, schoenen van Jerrycans, sjaals van plastic. Verzin het met wat je vindt op het strand. Al het afval mag je er aan ophangen, vast timmeren, knopen, et cetera.’ Met deze oproep worden strandbezoekers enthousiast gemaakt dit voorjaar een handje te helpen.
MyBeach-eiland
De ludieke actie is een onderdeel van ‘MyBeach’, een landelijke campagne voor een 100% schoon strand. Dit initiatief van Stichting De Noordzee is Strandkoning Paal 21op Texel vorig jaar bij Paal 17 gestart. Dit jaar wordt het -mede door steun van STIFT Texel en Provincie Noord-Holland – verder uitgebreid met Paal 9, Paal 12, Paal 15, Paal 21 en Paal 28. Texel wordt daarmee een super schoon ‘MyBeach-eiland’. De realisatie van zes MyBeach locaties betekent nog meer aandacht voor milieu en nog schonere stranden.
Strandkoning
Bij de start van dit nieuwe strandseizoen krijgt elke MyBeach op Texel een eigen ‘strandkoning’. Deze is duidelijk zichtbaar bij de opgang naar het strand. Hij is nu nog wat kaal, maar het is de bedoeling om de koning op bijzondere wijze aan te kleden. Motto: ‘Versier de strandkoning, want straks is de kroning.’ Op 28 juni wordt er van de zes Texelse strandkoningen één gekozen tot winnaar.
Fotowedstrijd
Strandbezoekers kunnen mooie prijzen winnen door mee te doen aan een fotowedstrijd op Facebook. De opdracht is een originele foto te maken van de koning of iemands onderdeel van het kunstwerk en deze foto te posten op www.Facebook.com/strandtexel. Onder de vijf beste inzenders worden originele cadeaus verloot. Op de nationale opening van MyBeach Nederland op 28 juni worden de winnaars bekendgemaakt.